A+ A-
Srbijagas RSS feeds print version set contrast

Srbijagas > Press Centar > Vest

Vesti

13.12.2013 |

Cena gasa u Srbiji među najnižima u Evropi

Saopštenje

Javno preduzeće „Srbijagas“, povodom informacije koju su dana 12.12.2013. godine emitovali pojedini mediji u našoj zemlji prenoseći informaciju Richarda Andersona, reportera BBC News-a, koji je objavio članak pod nazivom „Računi za energiju: Ko plaća najviše u Evropi?“, saopštava sledeće:
Analiza koja je urađena na bazi istraživanja energetske grupe „Vaasaett“ nije rađeno na bazi posmatranja cene gasa, već osnov ovog istraživanja predstavlja kupovna moć stanovništva iskazana kroz cenu gasa, što, zapravo, iskrivljuje pravu sliku cene gasa na tržištima evropskim zemalja, pa i naše. U analizi koju prilažemo uz ovo saopštenje (str. 8) jasno je predstavljen uporedni pregled stvarnih cena gasa u našoj zemlji, kao i drugim zemljama Evrope, dok je u sledećoj tabeli (str. 9) predstavljen podatak o ceni gasa izraženoj kroz kupovnu moć. Molimo da ove podatke uzmete u obzir, budući da smatramo da pravu sliku, zapravo, čini podatak koliko zaista ljudi plaćaju gas.
Zadatak naše kompanije, Javnog preduzeća „Srbijagas“, jeste da obezbedi što jeftiniji gas, a što već godinama unazad i uspevamo, uzimajući u obzir činjenicu da je i prema priloženim podacima cena gasa u Srbiji među najnižima u Evropi.
U cilju otklanjanja bilo kakvog nerazumevanja i potpunog pojašnjenja objavljenih podataka celokupnoj javnosti, a imajući u vidu Zakon o informisanju, molimo Vas da ovo saopštenje i prateći dokument objavite u celosti.

Indeks cena energenata za domaćinstava u Evropi - engleski - možete preuzeti ovde
Indeks cena energenata za domaćinstava u Evropi - srpski - možete preuzeti ovde
Cene gasa i EE jan 2013 VASSA - možete preuzeti ovde

Novi Sad, 13.12.2013.godine                                       Služba za odnose s javnošću i marketing