A+ A-
Srbijagas RSS feeds print version set contrast

Srbijagas > Press Centar > Vest

Vesti

25.06.2014 |

Nadzorni odbor razmatrao stanje gasovodnog sistema nakon poplava

Sednica Nadzornog odbora u Novom Sadu

U Novom Sadu je danas održana 7. redovna sednica Nadzornog odbora JP „Srbijagas“, kojom je predsedavao predsednik NO Milivoje Miletić. Na sednici, kojoj je prisustvovao i generalni direktor kompanije Dušan Bajatović, Nadzorni odbor je razmatrao Izveštaj o poslovanju preduzeća „Srbijagas“ za 2013. godinu. S obzirom na to da je u posmatranom periodu ostvaren neto gubitak u iznosu od 49,7 milijardi dinara, kao i da je preduzeće radilo uz tekući i kumulirani gubitak iz prethodnih godina, visok nivo neblagovremene naplate potraživanja, kao i obezvređenje potraživanja za isporučeni prirodni gas, Nadzorni odbor je prihvatajući prošlogodišnji Izveštaj o poslovanju usvojio i poseban Zaključak u kojem, pored ostalog, ističe da bez celovitog rešenja na nivou države, pre svega po pitanju najvećih dužnika i rešavanja nagomilanih dugovanja, ali i drugih segmenata vezanih za likvidnost preduzeća, nivo naplate, kapitalne investicije i dr., ovaj problem neće moći, u potpunosti, da bude rešen.
Nadzorni odbor je na današnjoj sednici prihvatio i Izveštaj o stanju gasovodnog sistema nakon poplava i aktivnostima JP „Srbijagas“ u vreme vanredne situacije i podržao mere i aktivnosti u zaštiti gasovoda i gasovodnih objekata u cilju obezbeđenje funkcionisanja sistema, s napomenom da sve ove aktivnosti za otklanjanje štete treba da budu realizovane najkasnije do početka grejne sezone.
Članovi Nadzornog odbora jednoglasno su usvojili Predlog odluke o rashodu i prodaji rashodovanih vozila JP „Srbijagas“, a saglasili su se da za sledeću sednicu ostave razmatranje Izveštaja-preseka stanja po svim zaključenim ugovorima o izgradnji gasovoda u Srbiji.

Novi Sad, 25.06.2014. godine                                       Služba za odnose s javnošću i marketing