A+ A-
Srbijagas RSS feeds print version set contrast
Print

Srbijagas > Press Centar > Vest

Vesti

18.09.2014 |

Nadzorni odbor usvojio Rebalans Programa poslovanja za 2014.

Saopštenje JP Srbijagas

Nadzorni odbor JP „Srbijagas“ usvojio je na današnjoj sednici Rebalans Programa poslovanja Srbijagasa za 2014. godinu, koji je urađen imajući u vidu stanje nakon velikih poplava koje su ove godine ostavile posledice i na gasovodne objekte u zemlji, ali i krizu u Ukrajini i s tim u vezi stvaranje rezervi gasa za predstojeću grejnu sezonu.

Sednica Nadzornog odbora održana je u Beogradu, predsedavao je predsednik NO Milivoje Miletić, a pored članova odbora i generalnog direktora preduzeća Dušana Bajatovića, kao i menadžmenta preduzeća, prisustvovao joj je i pomoćnik ministra privrede Milun Trivunac.

Generalni direktor upoznao je članove Nadzornog odbora sa merama koje se preduzimaju u cilju obezbeđenja dovoljnih količina gasa za predstojeću grejnu sezonu, u slučaju produžetka ukrajinske krize. On je, tim povodom, istakao da je skladište gasa u Banatskom Dvoru napunjeno, da su na raspolaganju i izvesne količine domaćeg gasa, kao i da se preduzimaju mere za skladištenje gasa u Mađarskoj. Nadzorni odbor je prihvatio tu informaciju, uz napomenu da Srbijagas ima veliki udeo u održivosti elektroenergetskog sistema i uopšte energetske sigurnosti zemlje i da će svoj deo posla uraditi maksimalno ažurno i odgovorno.

Nadzorni odbor usvojio je danas Izveštaj nezavisnog revizora „Auditor“ d.o.o. iz Beograda, o izvršenoj reviziji pojedinačnih finansijskih izveštaja JP „Srbijagas“ Novi Sad za period 01.01-31.12.2013. godine. Usvojen je i izveštaj nezavisnog revizora o izvršenoj reviziji konsolidovanih finansijskih izveštaja za isti period, kao i Izveštaj o izvršenoj reviziji godišnjih finansijskih izveštaja preduzeća po energetskim delatnostima za pomenuti period.

Nadzorni odbor je potom jednoglasno usvojio pojedinačne finansijske izveštaje preduzeća za period 01.01-31.12.2013, nakon izvršene revizije nezavisnog revizora „Auditor“ d.o.o. iz Beograda, konsolidovane finansijske izveštaje za dati period, kao i godišnje finansijske izveštaje po energetskim delatnostima. Svi ti dokumenti, putem Ministarstva privrede, dostavljeni su Vladi Republike Srbije na saglasnost.

Na sednici je usvojen i Konačan Izveštaj o realizaciji Programa poslovanja JP „Srbijagas“ za period januar-mart 2014. godine, kao i tromesečni Izveštaj o poslovanju u periodu 01.04-30.06.2014. godine.Beograd, 18.09.2014. godine                                       Služba za odnose s javnošću i marketing