A+ A-
Srbijagas RSS feeds print version set contrast

Srbijagas > Press Centar > Vest

Vesti

30.10.2015 |

Nadzorni odbor Srbijagasa o devetomesečnim rezultatima poslovanja

Saopštenje JP "Srbijagas"

Danas je u Novom Sadu održana sednica Nadzornog odbora JP „Srbijagas“ kojoj je predsedavao Milivoje Miletić, predsednik NO u ostavci, a pored članova Nadzornog odbora, prisustvovali su joj generalni direktor Srbijagasa Dušan Bajatović i članovi menadžmenta kompanije.

Sednica je tekla po unapred utvrđenom i jednoglasno usvojenom dnevnom redu, a među najvažnijim tačkama bili su izveštaji o poslovanju na kvartalnom i šestomesečnom nivou.

Nadzorni odbor utvrdio je Periodični finansijski izveštaj za period 01.01-30.09.2015. godine. Analizirajući taj period, direktor Srbijagasa Dušan Bajatović istakao je da postoje značajni pomaci u finansijskim rezultatima kompanije i u prilog tome naveo da je Srbijagas izmirio svoje obaveze u iznosu od 60 miliona evra, ali i da je, bez kreditnih zaduženja, napunjeno skladište gasa u Banatskom Dvoru. U ovom trenutku Srbijagas ne duguje Gaspromu ni jedan jedini dinar i nema dospelih obaveza, istakao je on i napomenuo da do kraja godine očekuje da kompanija pozitivno posluje.

Predsednik Nadzornog odbora u ostavci Milivoje Miletić, osvrćući se na proteklih godinu dana rada, pozitivno je ocenio sređivanje stanja u preduzeću i pri tom istakao da će regulisanje problema u poslovanju fabrika poput Petrohemije, MSK, Azotare i drugih, izuzetno pozitivno uticati na finansijsko stanje Srbijagasa, možda čak više nego na sama ta preduzeća.

U vezi sa isplatom jubilarnih nagrada zaposlenima, stav Nadzornog odbora jeste da se generalni direktor preduzeća zaduži da u narednom periodu iznađe rešenje za ovo pitanje.


Novi Sad, 30.10.2015. godine                                       Služba za odnose s javnošću i marketing