A+ A-
Srbijagas RSS feeds print version set contrast

Srbijagas > Press Centar > Vest

Vesti

25.02.2016 |

Nadzorni odbor, u novom sazivu, usvojio finansijske izveštaje JP "Srbijagas" za 2015.

Saopštenje JP "Srbijagas"

           U Novom Sadu je danas održana konstitutivna sednica novog saziva Nadzornog odbora Javnog preduzeća „Srbijagas“. Sednicom je predsedavao prof. dr Muamer Redžović, novi predsednik Nadzornog odbora, koga je na tu funkciju imenovala Vlada Republike Srbije 11. februara ove godine. U radu sednice, pored članova NO, učestvovao je generalni direktor Srbijagasa Dušan Bajatović sa članovima menadžmenta kompanije.
          Nadzorni odbor je utvrdio redovne finansijske izveštaje JP „Srbijagas“ za period 01.01.-31.12.2015. godine. Nacionalna gasna kompanija je, prema završnom računu, ostvarila poslovni dobitak od 13,7 milijardi dinara i pozitivan finansijski rezultat u iznosu od gotovo 3 milijarde dinara.
           Predsednik Nadzornog odbora pohvalio je tom prilikom blagovremenost i kvalitet izrade finansijskih izveštaja i posebno istakao zadovoljstvo činjenicom da preduzeće Srbijagas, sa prošlogodišnjim pozitivnim rezultatom, zapravo ulazi u jednu novu eru poslovanja, koju će, kako je napomenuo, pored nastavka pozitivnog trenda poslovanja, obeležiti i realizacija procesa restrukturiranja kompanije, ali i dalje sveobuhvatne aktivnosti na povećanju stepena naplate potraživanja.
           Članovi Nadzornog odbora usvojili su danas i korigovani Izveštaj o realizaciji godišnjeg Programa poslovanja za četvrti kvartal 2015. godine, koji je urađen nakon izrade pomenutih finansijskih izveštaja za prošlu godinu.


Novi Sad, 25. februar 2016. godine                             Služba za odnose s javnošću i marketing