A+ A-
Srbijagas RSS feeds print version set contrast
Print

Srbijagas > Press Centar > Vest

Vesti

14.05.2016 |

Srbijagas na Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu

Predsednik Nikolić posetio štand nacionalne gasne kompanije

          Pod sloganom „Posvećeni čistoj energiji“, a u znaku promocije pozitivnih rezultata poslovanja i sve niže i konkurentnije cene prirodnog gasa, Javno preduzeće „Srbijagas“ od danas, pa u narednih sedam dana, učestvuje na 83. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu. Ovu najznačajniju sajamsku manifestaciju u zemlji i regionu zvanično je otvorio predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić, koji je nakon svečanog otvaranja obišao izlagače i nakratko se zadržao i na štandu Srbijagasa, gde su ga, u ime generalnog direktora Dušana Bajatovića, pozdravili članovi poslovodstva, izvršni direktori - za pravne, kadrovske i opšte poslove Milan Đukić i - za finansije, Ljiljana Vudraković.
          Predsednik Nikolić istakao je, otvarajući Sajam poljoprivrede, da su poljoprivredni potencijali Srbije, a posebno Vojvodine, ogromni i da je Novosadski sajam mesto gde se povezuju privrednici i gde se susreću nacije, kao i da su strateški ciljevi naše zemlje u poljoprivredi redefinisani, jer je počelo sprovođenje projekata koji treba da dovedu do pune iskorišćenosti izvoznih potencijala Srbije.
          Učesnicima i izlagačima na ceremoniji svečanog otvaranja obratili su se i ministri za poljoprivredu i privredu u Vladi Republike Srbije Snežana Bogosaljević Bošković i Željko Sertić, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, generalni direktor Novosadskog sajma Slobodan Cvetković, kao i ambasador Italije, inače zemlje partnera ovogodišnjeg sajma, Đuzepe Manco. Među prisutnima bili su i ambasadori Rusije, Francuske, Kine i drugi članovi diplomatskog kora, kao i predstavnici Pokrajine, Grada, privrede i agroindustrije naše zemlje, susednih država i mnogih drugih svetskih zemalja.
          U narednih nedelju dana, na štandu JP „Srbijagas“ svi zainteresovani moći će da se upoznaju sa aktuelnim dešavanjima u nacionalnoj gasnoj kompaniji, pre svega restrukturiranjem koje je u toku, kao i sa planovima za gasifikaciju, upotrebom gasa u agroindustriji, na malim poljoprivrednim gazdinstvima, farmama i imanjima. Posetiocima, sadašnjim i budućim potrošačima, i partnerima na raspolaganju će biti stručnjaci Srbijagasa zaposleni u Tehnici, Investicijama i Razvoju, kao i u Marketingu i PR-u.

Novi Sad, 14. maj 2016. godine                                   Služba za odnose s javnošću i marketing