A+ A-
Srbijagas RSS feeds print version set contrast

Srbijagas > Press Centar > Vest

Vesti

24.10.2016 |

Sportski dan i Skupština Sportskog kluba JP “Srbijagas”

Sportisti se nadmetali na novosadskom SPENS-u

           Sada već tradicionalno – jednom godišnje – popularni novosadski SPENS postane stecište sportista rekreativaca JP „Srbijagas“. Ovog puta specifična manifestacija nacionalne gasne kompanije pod nazivom “Sportski dan“ održana je pod svodovima Sportskog i poslovnog centra „Vojvodina“ u nedelju 23. oktobra gde su se okupili zaposleni iz svih organizacionih delova Srbijagasa - Novog Sada, Beograda, Zrenjanina, Pančeva, Kikinde, Vršca, Čačka, Kragujevca. Ukupno 160 naših radnika bilo je sportski aktivno, a nadmetanja su održana u malom fudbalu, basketu 3 na 3, odbojci, stonom tenisu, badmintonu, streljaštvu, kuglanju i šahu. Zajednički organizatori i ovog četvrtog po redu sportskog druženja (trećeg na Spensu) bili su Jedinstvena sindikalna organizacija JP „Srbijagas“ i Sportski klub naše kompanije. Treba dodati da je u okviru Sportskog dana ujedno odigran i tradicionalni memorijalni turnir u malom fudbalu „Aleksandar Savić Savke“ koji se održava u spomen na našeg tragično nastradalog kolegu, koji je, između ostalog, bio i vrstan sportista.
           Nije samo velika dvorana „Spensa“ toga dana bila mesto okupljanja sportista Srbijagasa. U Amfiteatru popularnog novosadskog sportskog zdanja održana je redovna godišnja Skupština Sportskog kluba kojoj je predsedavao Jovica Budimir, izvršni direktor za investicije JP "Srbijagas". Na početku je jednoglasno usvojen Zapisnik sa prošlogodišnje sednice, a potom je predsednik kluba Milan Đukić, izvršni direktor za pravne, kadrovske i opšte poslove, podneo Izveštaj o radu Sportskog kluba „Srbijagas“ u periodu oktobar 2015 – oktobar 2016. godine.
           -U periodu između dve skupštine, aktivnosti kluba bile su redovne i u skladu s Planom rada, koji je usvojio Izvršni odbor kluba, a što se finansija tiče, Završni račun za prošlu godinu urađen je u skladu sa zakonom i predat na vreme, istakao je, između ostalog, Milan Đukić.
           Na kraju sednice, a na osnovu odluke Izvršnog odbora „Sportskog kluba“ da se zaslužnim članovima dodele priznanja, nagrađena su dvojica istaknutih članova Sportskog kluba „Srbijagas“. Ovogodišnji laureati su Bojan Joksimović, zaposlen u opštim poslovima u distribuciji beogradskog dela naše kompanije i to pre svega za učešće na Njujorškom i Berlinskom maratonu, kao i za doprinos i učešće u fudbalskoj ekipi i Zoran Vučković, tehnički rukovodilac u radnoj jedinici merenje i regulacija (Novi Sad) za učešće u košarkaškim, odbojkaškim i plivačkim takmičenjima, ali i zbog velikog doprinosa u radu Vaterpolo kluba „Vojvodina“ kao njegov predsednik i u radu Sportskog društva „Vojvodina“.
            Priznanja nagrađenima uručio je predsednik Jedinstvene sindikalne organizacije JP „Srbijagas“ Veljko Milošević, koji je biranim rečima pozdravio sve učesnike Sportskog dana i članove Skupštine Sportskog kluba.Novi Sad, 24.10.2016. godine                                   Služba za odonose s javnošću i marketing