ĆIRILICA / LATINICA / ENGLESKI / RUSKI

Pozitivan finansijski rezultat JP „Srbijagas“ u prvih šest meseci

Na sednici Nadzornog odbora Javnog preduzeća „Srbijagas“, koja je održana danas, 27.07.2023. godine, u poslovnoj zgradi kompanije u Beogradu, usvojeni su Periodični finansijski izveštaji preduzeća za period 01.01-30.06.2023. godine, kao i Izveštaj o realizaciji godišnjeg Programa poslovanja u prvoj polovini godine.

Sednici je predsedavao predsednik Nadzornog odbora profesor doktor Muamer Redžović, a prisutni su bili i članovi menadžmenta kompanije.

Na početku rada, prisutnima je predstavljen novi član Nadzornog odbora JP „Srbijagas“ Veljko Kovačević, koga je na ovu funkciju imenovala Vlada Republike Srbije.

Članovi Nadzornog odbora, prilikom usvajanja izveštaja u okviru dnevnog reda, upoznati su sa rezultatima poslovanja JP „Srbijagas“ u prvih šest meseci, a tom prilikom istaknuto je da su sigurno snabdevanje tržišta prirodnim gasom i strateški investicioni projekti, kao i pozitivan finansijski rezultat u vidu poslovne i neto dobiti, obeležili i ovaj izveštajni period. I dalje su intenzivne aktivnosti na obezbeđenju potrebnih zaliha gasa i punjenju skladišta u Banatskom Dvoru. U navedenom periodu nastavljena je izgradnja gasovoda na teritoriji Republike Srbije i stvaranje uslova za diversifikaciju pravaca snabdevanja, adekvatnu gasovodnu infrastrukturu i buduće sigurno snabdevanje potrošača prirodnim gasom. Preduzete su i sve potrebne aktivnosti i moguće mere u pogledu efikasnosti naplate potraživanja i održavanja likvidnosti preduzeća. Svi zaposleni, zajedno sa menadžmentom i Nadzornim odborom preduzeća, uz kontinuiranu saradnju sa Osnivačem i ministarstvima, doprineli su pozitivnom poslovanju i ostvarenju poslovne i neto dobiti.

Dobre rezultate poslovanja kompanije istakao je, osvrćući se na danas usvojene izveštaje, predsednik Nadzornog odbora prof. dr Muamer Redžović, rekavši da su oni zadovoljavajući i odlični, imajući u vidu uslove u kojima je preduzeće poslovalo. On je posebno naglasio značaj još većeg stepena naplate potraživanja i intenziviranja investicionih aktivnosti za buduće poslovanje preduzeća, ali isto tako i neophodnost kadrovskog jačanja kompanije i stvaranja uslova za bolji materijalni položaj zaposlenih Srbijagasa.

Nadzorni odbor je na današnjoj sednici usvojio i Pravilnik o radu, kao i godišnji Plan rada Komisije za reviziju JP „Srbijagas“, Novi Sad, u skladu sa Zakonom o javnim preduzećima, Zakonom o privrednim društvima, Zakonom o računovodstvu, Zakonom o energetici, Zakonom o reviziji i Međunarodnim računovodstvenim standardima.

Beograd, 27. jul 2023. godine                                                            Služba za odnose s javnošću i marketing

Ostale vesti
2023-07-28T07:37:57+02:00
Go to Top