ĆIRILICA / LATINICA / ENGLESKI / RUSKI

Direktor Bajatović sa holandskim ambasadorom obišao gasnu stanicu Trupale kraj Niša

Nakon sastanka sa ekonomskim atašeima i predstavnicima ambasada zemalja članica EU, koji je krajem februara održan na objektu gasne stanice Trupale kraj Niša, generalni direktor Javnog preduzeća „Srbijagas“ Dušan Bajatović razgovarao je danas na istom mestu i sa ambasadorom Kraljevine Holandije u Beogradu Jostom Reintjesom. Razgovoru je prisustvovao i holandski ambasador u Sofiji Simon van der Burg.

Tema današnjih razgovora bilo je tržište gasa u Srbiji i predstojeće investicije u gasnom sektoru u našoj zemlji. Direktor Srbijagasa predstavio je holandskim diplomatama nove projekte gasne infrastrukture u Srbiji, sa akcentom na gasne interkonekcije i regionalno povezivanje, kao i druge strateške projekte koje naša zemlja preduzima u cilju obezbeđenja sigurnosti snabdevanja prirodnim gasom.

Direktor je, zajedno sa gostima, obišao gasnu stanicu Trupale, koja predstavlja najznačajniji objekat na novom gasnom interkonektoru između Srbije i Bugarske, finansiranom delom kroz bespovratnu pomoć EU i uz pomoć kredita Evropske investicione banke, a delom i od strane Republike Srbije.

Sastanku su prisustvovali i izvršni direktori JP „Srbijagas“ za investicije Jovica Budimir i ODS (Operator distributivnog sistema) Milan Zdravković.

Trupale, 10. april 2024. godine                                                                  Služba za odnose s javnošću i marketing

Ostale vesti
2024-04-10T14:27:55+02:00
Go to Top