ĆIRILICA / LATINICA / ENGLESKI / RUSKI

Na dnevnom redu Nadzornog odbora JP „Srbijagas“ prvi kvartalni izveštaji za 2024.

Nadzorni odbor Javnog preduzeća „Srbijagas“ zasedao je danas, 23. aprila 2024. godine, u Novom Sadu. Sednici je predsedavao predsednik Nadzornog odbora prof. dr Muamer Redžović, a prisutni su, pored članova NO, bili i predstavnici menadžmenta kompanije.

U okviru ranije utvrđenog i jednoglasno usvojenog dnevnog reda, članovi Nadzornog odbora usvojili su Konsolidovane finanijske izveštaje preduzeća za 2023. godinu sa pozitivnim finansijskim rezultatom, a zatim i Izveštaj o samoocenjivanju JP „Srbijagas“ sa presekom stanja na dan 31.12.2023. godine. S tim u vezi, istaknuta je saradnja Radne grupe za koordinaciju aktivnosti na uspostavljanju adekvatnog sistema finansijskog upravljanja i kontrole sa Komisijom za reviziju JP „Srbijagas“, u skladu sa preporukom nadležnih institucija, a navedeno je i to da u narednom periodu, predstoji nastavak aktivnosti na izradi Analize sistema internih kontrola i Korektivne aktivnosti uz kontinuirano izveštavanje o finansijskom upravljanju i kontroli.

Članovi Nadzornog odbora usvojili su, zatim, nekoliko kvartalnih izveštaja za period januar-mart ove godine, među kojima Izveštaj o proceni rizika naplate kratkoročnih potraživanja i plasmana, Izveštaj o vrednovanju dugoročnih finansijskih plasmana, dugoročnih potraživanja i kvalifikaciji zajedničnih aranžmana, Izveštaj o vrednovanju zaliha i datih avansa JP „Srbijagas“ i Izveštaj o izvršenom popisu zaliha prirodnog gasa na kraju prvog kvartala.

Na aprilskoj sednici usvojena je i nova Povelja interne revizije Javnog preduzeća „Srbijagas“.

Novi Sad, 23. aprila 2024. godine                                                                      Služba za odnose s javnošću i marketing

Ostale vesti
2024-04-23T13:07:57+02:00
Go to Top