ĆIRILICA / LATINICA / ENGLESKI / RUSKI

Sednica Nadzornog odbora održana u novoj zgradi Poslovnog centra JP "SRBIJAGAS" u Novom Sadu

Sednica Nadzornog odbora Javnog preduzeća „SRBIJAGAS“  održana je danas, u četvrtak, 22. oktobra, po prvi put u prostorijama novog Poslovnog centra Srbijagasa u Novom Sadu. Sednicom, kojoj su prisustvovali svi članovi Nadzornog odbora, predsedavao je  prof. dr Muamer Redžović, predsednik Nadzornog odbora, a prisutni su bili zamenica generalnog direktora JP „Srbijagas“ Blaženka Mandić i izvršni direktori pojedinih funkcija.

Radeći po unapred utvrđenom dnevnom redu, članovi Nadzornog odbora JP „SRBIJAGAS“ usvojili su najpre Izveštaj o poslovanju nacionalne gasne kompanije za period januar-jun 2020. godine. Analizirajući poslovanje u prva dva kvartala, na sednici Nadzornog odbora je rečeno da je Javno preduzeće „SRBIJAGAS“ ostvarilo pozitivan finansijski rezultat u vidu poslovne i neto dobiti i da je obezbedilo dovoljne zalihe prirodnog gasa, naročito imajući u vidu rizik prekida snabdevanja preko Ukrajine i tako nastavilo sigurno i kontinuirano snabdevanje potrošača prirodnim gasom.

Preduzeće je, prilagođavanjem poslovanja u svim segmentima, nastojalo da minimizira negativne posledice postojeće pandemije.

Na sednici je rečeno i to da su u prvoj polovini godine nastavljene intenzivne aktivnosti na izgradnji gasovoda na teritoriji Republike Srbije od granice sa Bugarskom do granice sa Mađarskom i drugim susednim zemljama, što je imalo poseban uticaj na celokupno poslovanje preduzeća u tom periodu.

Obraćajući se prisutnima, predsednik Nadzornog odbora prof. dr Muamer Redžović istakao je da, imajući u vidu sve uslove u kojima je kompanija poslovala, a pre svega toplu zimu i manju potrošnju gasa, kao i aktuelnu pandemiju i posledice širenja zarazne bolesti Kovid-19 koja je itekako uticala na organizaciju poslovanja kompanije, možemo biti zadovoljni ostvarenim rezultatima na polovini godine, koji su iznad očekivanja.

U preduzeću su preduzete sve potrebne mere i aktivnosti, kako u cilju nastavka sigurnog snabdevanja tržišta, investicionih aktivnosti, optimalnog rada i rezultata u datim uslovima, tako i u pogledu efikasnosti naplate potraživanja, održavanja likvidnosti preduzeća i napora u vezi sa racionalizacijom troškova poslovanja, prema preporukama nadležnih ministarstava.

U ovom izveštajnom periodu, kako je istaknuto nije vršena promena cena prirodnog gasa za građanstvo, koje su na istom nivou još od juna 2016. godine.

Nadzorni odbor Srbijagasa usvojio je na današnjoj sednici i niz izveštaja, odluka i internih dokumenata važnih za tekuće poslovanje, među kojima Pravilnik o izmenama i dopunama pravilnika o računovodstvu i računovodstvenim politikama JP „SRBIJAGAS“, kao i Strategiju upravljanja rizicima preduzeća.

Naredna sednica Nadzornog odbora JP „SRBIJAGAS“ zakazana je za 29. oktobar.

Novi Sad, 22. oktobar 2020. godine                                           Služba za odnose s javnošću i marketing

Ostale vesti
2020-10-22T13:07:44+02:00
Go to Top