ĆIRILICA / LATINICA / ENGLESKI / RUSKI

Nadzorni odbor JP „Srbijagas“ održao sednicu u Novom Sadu - SRBIJAGAS I U 2020. GARANT SIGURNOSTI SNABDEVANJA PRIRODNIM GASOM!

U Novom Sadu je u petak, 29. januara održana sednica Nadzornog odbora JP „Srbijagas“, kojoj je predsedavao prof. dr Muamer Redžović, predsednik NO, a prisutan je, pored svih članova Nadzornog odbora, bio i generalni direktor Dušan Bajatović i članovi poslovodstva.

Na sednici je najpre usvojen Izveštaj o realizaciji godišnjeg programa poslovanja preduzeća u periodu od 01. januara do 31. decembra prošle godine. Javno preduzeće Srbijagas, kako je rečeno, i u 2020. godini nastavilo je politiku sigurnosti i kontiniuteta u snabdevanju potrošača prirodnim gasom, naročito u kontekstu obezbeđivanja dovoljnih zaliha tog energenta, a imajuću u vidu rizik prekida snabdevanja preko Ukrajine, obezbeđujući delatnost od opšteg interesa, ali i prilagođavajući poslovanje u cilju minimizacije negativnih posledica postojeće pandemije. Dakle, i u tim uslovima, Srbijagas je preduzeo sve aktivnosti i mere kako u cilju sigurnog snabdevanja tržišta, tako i nastavka investicionih aktivnosti, efikasnosti naplate potraživanja i održavanja likvidnosti preduzeća.

Celu proteklu poslovnu godinu obeležio je nastavak intenzivnih aktivnosti na izgradnji gasovoda na teritoriji Republike Srbije od granice sa Bugarskom do granice sa Mađarskom i drugim susednim zemljama. Kao rezultat toga, 01. januara 2021. godine zvanično je pušten u rad novi magistralni gasovod, od ogromnog značaja za industriju i napredak srpske privrede, kao i stanovništva i države u celini.

Održavanju i unapređenju svih pokazatelja poslovanja u 2020. godini doprinela je saradnja sa nadležnim ministarstvima i svim relevantnim institucijama. Menadžment i Nadzorni odbor, kao i svi zaposleni JP „Srbijagas“ tokom cele godine, i u uslovima vanrednog stanja, preduzimali su sve neophodne aktivnosti, kroz poslovne odluke, politike poslovanja i kontinuirano angažovanje, kako bi preduzeće nastavilo trend pozitivnog poslovanja koji je prisutan duži niz godina.

Članovi Nadzornog odbora, u rokovima utvrđenim zakonom, usvojili su i Izveštaj Centralne popisne komisije o izvršenom godišnjem popisu imovine i obaveza JP „Srbijagas“ sa stanjem na dan 31.12.2020. godine, sačinjenom na osnovu popisa izvršenih u preduzeću, a koji su realizovani u uslovima opštepoznate epidemiološke situacije.

Na ovoj januarskoj sednici koja je održana u prostorijama kompanije u Master centru Novosadskog sajma, usvojen je i sumarni Izveštaj o radu interne revizije JP Srbijagas za 2020. godinu koji obuhvata niz izveštaja, između ostalog, o izvršenoj reviziji sistema upravljanja zalihama, likvidnošću, spoljnotrgovinskog poslovanja i drugog, a sve u cilju unapređenja opšteg nivoa, odnosno sistema internih kontrola u preduzeću.

Novi Sad, 29.01.2021. godine                                                              Služba za odnose s javnošću i marketing

Ostale vesti
2021-01-29T12:47:38+01:00
Go to Top