ĆIRILICA / LATINICA / ENGLESKI / RUSKI

Nadzorni odbor JP "Srbijagas" usvojio redovne finansijske izveštaje za 2020. godinu

Javno preduzeće „Srbijagas“ uspešno je završilo 2020. godinu sa poslovnom i neto dobiti i time nastavilo trend ostvarivanja pozitivnih poslovnih rezultata iz prethodnih godina, rečeno je na sednici Nadzornog odbora Srbijagasa održanoj u sredu, 24. februara u Novom Sadu, a prilikom usvajanja Redovnih finansijskih izveštaja JP „Srbijagas“ za period 01.01-31.12.2020. godine. Na sednici kojoj je predsedavao prof. dr Muamer Redžović, predsednik NO i kojoj je, pored članova Nadzornog odbora, prisustvovao generalni direktor JP „Srbijagas“ Dušan Bajatović sa saradnicima, istaknuto je da su dobri poslovni rezultati ostvareni u otežanim i specifičnim okolnostima koje je donela prethodna godina, obeležena pre svega pandemijom korona virusa.

Poslovne odluke i kontinuirano angažovanje menadžmenta, Nadzornog odbora i svih zaposlenih u cilju održavanja i unapređenja svih pokazatelja poslovanja doprineli su ispunjenju svih planiranih parametara u 2020-oj godini: sigurnosti i kontinuitetu u snabdevanju potrošača prirodnim gasom, optimalnom radu i rezultatima u uslovima postojeće pandemije, racionalizaciji poslovnih rashoda, efikasnosti naplate potraživanja i održavanju likvidnosti preduzeća. Primera radi, stepen naplate tekućih dospelih potraživanja u posmatranom periodu iznosio je 98%.

Imajuću u vidu da investicione aktivnosti predstavljaju jedan od najvažnijih elemenata daljeg razvoja ne samo preduzeća „Srbijagas“, nego i države u celini, na sednici Nadzornog odbora posebno je istaknuto da su celu poslovnu 2020. godinu obeležile aktivnosti na realizaciji, odnosno završetku i puštanju u rad jednog od najvažnijih strateških infrastrukturnih projekata u zemlji – izgradnji gasovoda na teritoriji Republike Srbije od granice sa Republikom Bugarskom do granice sa Mađarskom i drugim susednim zemljama. Pored toga, Srbijagas je nastavio i izgradnju priključnih gasovoda, a najveća ulaganja u 2020. godini izvršena su u gasifikaciju gradskih opština u Beogradu, kao i u izgradnju gasovoda između Futoga i Beočina, koji predstavlja gasnu obilaznicu oko Novog Sada, a čija jedna deonica je, složenom metodom koso usmerenog bušenja, uspešno postavljena ispod korita reke Dunav.

Članovi Nadzornog odbora na februarskoj sednici usvojili su i Korigovani izveštaj o realizaciji godišnjeg Programa poslovanja Srbijagasa u prošloj godini, koji je urađen nakon izrade finansijskih izveštaja za 2020.

Sednica je održana u prostorijama JP „Srbijagas“ u Master centru Novosadskog sajma, uz puno poštovanje i sprovođenje svih propisanih mera zaštite od zarazne bolesti Kovid-19, koje je propisao Krizni štab.

Novi Sad, 24. februar 2021. godine                                              Služba za odnose s javnošću i marketing

Ostale vesti
2021-03-04T11:12:26+01:00
Go to Top