ĆIRILICA / LATINICA / ENGLESKI / RUSKI

Na sednici Nadzornog odbora JP "Srbijagas" Novi Sad razmatrane teme od značaja za poslovanje kompanije

Nadzorni odbor Javnog preduzeća „SRBIJAGAS“, Novi Sad održao je danas , u četvrtak, 22. jula, sednicu u prostorijama kompanije u Master centru Novosadskog sajma.

Predsedavajući je bio prof. dr Muamer Redžović, predsednik Nadzornog odbora, a pored članova NO, u radu sednice učestvovali su zamenica generalnog direktora JP „SRBIJAGAS“ Blaženka Mandić i predstavnici poslovodstva.

Nadzorni odbor usvojio je Izveštaj nezavisnog revizora o izvršenoj reviziji konsolidovanih finansijskih izveštaja JP „SRBIJAGAS“ Novi Sad za period 01.01-31.12.2020. godine, koji je pozitivan i bez primedbi. Članovi Nadzornog odbora potom su usvojili Konsolidovane finansijske izveštaje Srbijagasa za prošlu godinu nakon izvršene revizije nezavisnog revizora.

Radeći po utvrđenom dnevnom redu, Nadzorni odbor usvojio je na današnjoj sednici i Izveštaj o poslovanju preduzeća za prva tri meseca ove godine, u kojem se konstatuje da je Javno preduzeće „SRBIJAGAS“ i u ovom periodu sa uspehom ostvarilo svoj osnovni zadatak, obezbeđujući sigurno snabdevanje potrošača prirodnim gasom i da je svoje resurse maksimalno angažovalo i uposlilo na realizaciji projekta izgradnje magistralnog gasovoda na teritoriji Republike Srbije od granice sa Bugarskom do granice sa Mađarskom i drugim susednim zemljama. Preduzeće je i u periodu januar-mart 2021. ostvarilo pozitivno kretanje većine osnovnih finansijskih pokazatelja poslovanja, ostvarujući poslovni dobitak i neto dobit.

Na sednici su usvojeni i sledeći izveštaji: Izveštaj o proceni rizika naplate kratkoročnih potraživanja i plasmana sa stanjem na dan 30.06.2021. godine, Izveštaj o vrednovanju dugoročnih finansijskih plasmana, dugoročnih potraživanja i kvalifikaciji zajedničkih aranžmana preduzeća na isti dan, zatim Izveštaj o vrednovanju zaliha materijala, rezervnih delova i alata i datih avansa dobavljačima za robe i usluge, takođe na dan 30. jun ove godine, kao i Izveštaj o vanrednom popisu zaliha prirodnog gasa na dan 01.07.2021. godine.

Novi Sad, 22. jula 2021. godine                                                             Služba za odnose s javnošću i marketing

Ostale vesti
2021-07-22T13:30:09+02:00
Go to Top