ĆIRILICA / LATINICA / ENGLESKI / RUSKI

Štand Srbijagasa na Međunarodnom poljoprivrednom sajmu posetila zvanična delegacija na čelu sa ministarkom Tatjanom Matić

Naša kompanija, Javno preduzeće „Srbijagas“, od danas pa u narednih sedam dana, učestvuje na 88. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu, koji se ovoga puta u znaku poštovanja svih epidemioloških mera i u skladu sa dozvolom i preporukama Kriznog štaba, održava posle više od godinu i po dana pauze. Sajam je zvanično otvorila ministarka trgovine turizma i telekomunikacija Tatjana Matić, koja je nakon otvaranja sajma, zajedno sa zvaničnom delegacijom u kojoj su bili zamenik gradonačelnika Novog Sada Milan Đurić, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, predsednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, ambasador Češke Republike NJ.E Tomaš Kuhta i generalni direktor Novosadskog sajma Slobodan Cvetković, posetila i štand JP „Srbijagas“, gde su u razgovoru sa rukovodiocem Službe za odnose s javnošću i marketing Vasiljem Koprivicom, gosti upoznati sa aktuelnim projektima gasifikacije naše zemlje i kampanje za priključke na gasovodnu mrežu pod promotivnim uslovima, kao i sa izgradnjom razvodnih gasovoda u pojedinim delovima Republike Srbije, u susret zahtevima stranih investitora, ali i u cilju zdrave životne sredine i smanjenja zagađenja koja stvaraju individualna ložišta.

Inače, štand nacionalne gasne kompanije nalazi se u Master centru Novosadskog sajma, a ove godine posetiocima ove inače najveće sajamske manifestacije kod nas, predstavili smo se pod sloganom „Energija koja nas spaja“. Već prvog dana sajma zabeležili smo veliko interesovanje posetilaca zainteresovanih za kućne gasne priključke, ali i malih i srednjih preduzeća koji su se raspitivali za pogodnosti i prednosti prirodnog gasa u malim proizvodnim pogonima, sušarama i poljoprivrednim dobrima. Za sadržaj ovogodišnjeg nastupa, vizuelni pečat štanda, kontakte sa potencijalnim potrošačima i poslovnim partnerima na sajmu, narednih dana zaduženi su zaposleni u Službi za PR i marketing.

-Najveći značaj ovog sajma jeste prilika da se poljoprivredni proizvođači, kao posetioci sajma, upoznaju sa novim trendovima i tehnologijama u poljoprivrednoj proizvodnji i da pronađu novi način za plasman svojih proizvoda, izjavila je ministarka Matić na otvaranju sajma. Ona je istakla da će Srbija u narednih 7 dana sigurno biti centar regiona kada je reč o poljoprivredi i prehrambenoj industriji.

-Osim što snažno podržava organizaciju Poljoprivrednog sajma, Grad Novi Sad, iz godine u godinu povećava sredstva u budžetu namenjena za pomoć i podršku poljoprivrednicima, proizvođačima hrane, organskih proizvoda, proizvoda sa zaštićenim geografskim poreklom, a značajno pomaže i naše mlade poljoprivrednike, prerađivače hrane, kao i udruženja iz oblasti poljoprivrede, rekao je ovom prilikom zamenik gradonačelnika Novog Sada Milan Đurić.

-Pokrajinska vlada je od 2016. godine drastično povećala agrarni budžet i proširila spektar segmenata poljoprivredne proizvodnje koje subvencioniše – od nabavke sistema za navodnjavanje i protivgradnih mreža, preko otvaranja i proširenja stočarskih farmi, prerade voća i povrća, do podizanja plastenika i organske proizvodnje, rekao je Mirović i naveo kao veoma značajnu meru podrške mladima u ruralnim sredinama.

Na otvorenom i zatvorenom sajamskom prostoru nastupaju izlagači iz 17 zemalja. Zemlja partner ovogodišnjeg Poljoprivrednog sajma je Republika Češka, a posetioci će imati priliku da se sretnu i sa privrednicima iz Italije, Holandije, Mađarske, Španije, Bosne i Hercegovine, Belorusije, Poljske i Rusije. Kapije Novosadskog sajma otvorene su do 24. septembra.

Novi Sad, 18. septembra 2021. godine                                                 Služba za odnose s javnošću i marketing

Ostale vesti
2021-09-20T14:01:54+02:00
Go to Top