ĆIRILICA / LATINICA / ENGLESKI / RUSKI

JP „Srbijagas“ na 10. jubilarnim Danima energetike, u poseti našem štandu potpredsednica Vlade i ministarka Zorana Mihajlović i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević

Javno preduzeće „Srbijagas“ od danas učestvuje na jubilarnim Desetim međunarodnim „Danima energetike i investicija“, koji se u naredna dva dana održavaju u Kongresnom delu Master centra Novosadskog sajma. I ovoga puta pod sloganom „Energija koja nas spaja“, nacionalna gasna kompanija svim posetiocima ove svojevrsne sajamske ali i stručne priredbe, ponudila je sadržajnu, aktuelnu i informativnu prezentaciju prirodnog gasa, kao energenta budućnosti. Štand Srbijagasa, nakon svečanog otvaranja posetila je zvanična delegacija u kojoj su bili potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka rudarstva i energetike prof. dr Zorana Mihajlović, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, direktor Novosadskog sajma Slobodan Cvetković, pokrajinski sekretar za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj Ognjen Bijelić, kao i direktor jedne od najvažnijih evropskih finansijskih institucija, Evropske banke za obnovu i razvoj Mateo Kolanđeli. U kratkom razgovoru na našem štandu sa rukovodiocem Službe za odnose s javnošću i marketing Vasiljem Koprivicom, ministarka je rekla da je dobro da je gas iz pravca Bugarske „Balkanski tokom“ ponovo potekao i da Srbijagas preduzima sve što je neophodno da obezbedi dovoljne količine tog energenta.

Inače, ministarka Mihajlović je nešto ranije na ceremoniji zvaničnog otvaranja Međunarodnih Dana energetike, izjavila da je Srbija deo energetske tranzicije i da postoje uslovi da naša država bude šampion u tom procesu. Konferencija u Glazgovu je najvažniji događaj u svetu kada su borbe protiv klimatskih promena u pitanju, na tom događaju pored predstavnika celog sveta, govorio je i predsednik Aleksandar Vučić i jako je važno da je Srbija bila deo globalnog događaja, jer je ovo globalna tema bez obzira na to koliko je neka država velika i razvijena.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević rekao je tom prilikom da je energetika ključno pitanje na globalnom nivou i da je to glavna tema i danas u Novom Sadu, kao i svih ovih dana na skupu svetskih lidera u Glazgovu. Iz perspektive Novog Sada, drugog po veličini grada u Srbiji, cilj nam je da napravimo iskorak u daljem razvoju uvođenjem energetski efikasnih sistema u svakkom segmentu, istakao je Vučević.

Manifestacija u Novom Sadu okuplja ovoga puta stručnjake iz Srbije, regiona i Velike Britanije, a predstavnici institucija, nauke i struke će u ova dva dana u okviru brojnih panela, izneti više detalja o projektima koji su u toku, pripremi dokumenata javih politika i planovima za budućnost. Tu je i izložbeni deo manifestacije, u kojem se predstavljaju preduzeća, insitucije i lokalne samouprave sa projektima u oblasti energetike. Cela manifestacija održava se uz poštovanje svih preporučenih epidemioloških mera.

Novi Sad, 03.11.2021. godine                                                                Služba za odnose s javnošću i marketing

Ostale vesti
2021-11-03T20:00:26+01:00
Go to Top