ĆIRILICA / LATINICA / ENGLESKI / RUSKI

Srbijagas od danas na Sajmu energetike u Beogradu

Energija koja nas spaja je slogan ovogodišnjeg nastupa Javnog preduzeća „Srbijagas“ na 16. Međunarodnom sajmu energetike, koji se od danas do četvrtka održava u Hali 2 Beogradskog sajma. Ovu tradicionalnu sajamsku manifestaciju, koja je svojevrsna smotra energetike Srbije i regiona, svečano je otvorila potpredsednica Vlade i ministarska rudarstva i energetike prof. dr Zorana Mihajlović, koja je istakla da je 2021. godina prekretnica u sektoru energetike, s obzirom na to da se Srbija priključila energetskoj tranziciji, da želi da postane lider u regionu u tom procesu, a energetika pokretač rasta i razvoja cele privrede.

-Ovaj sajam je značajan jer u doba pandemije koronavirusa moramo da učinimo sve da zaštitimo prirodu, da osiguramo energetsku bezbednost, da povežemo privatni i državni sektor i da napravimo veliki korak ka energetskoj tranziciji. Nema važnije teme danas ni u svetu, a ni u Srbiji, od energetske bezbednosti i borbe protiv klimatskih promena, od pitanja kako da imamo dovoljno energije, a da je obezbedimo na održiv način, istakla je ona.

Ministarka Mihajlović je potom obišla izlagače na Sajmu energetike i tom prilikom se, na štandu JP „Srbijagas“, zadržala u kratkom razgovoru sa predstavnicima naše kompanije, a trenutne aktivnosti i rezultate nacionalne gasne kompanije prezentovao je rukovodilac Službe za odnose s javnošću i marketing Vasilj Koprivica.

Posetioci sajma će do 25. novembra, imati priliku da na jednom mestu vide sve regionalne kompanije, korporacije, preduzeća, institucije iz sektora energije, gasa, uglja, nafte, obnovljivih izvora energije, energetske efikasnosti i rudarstva.

Inače, na Beogradskom sajmu danas su u isto vreme i pod istim sloganom „Snaga prirode“, otvorene još dve sajamske izložbe, Sajam zaštite životne sredine i Sajam prevencije u vanrednim situacijama. Na svečanom otvaranju, pored ministarke Mihajlović, bila je i ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević i pomoćnica ministarke zaštite životne sredine Sandra Dokić.

Pokrovitelji Sajma energetike i Sajma ekologije su Ministarstvo rudarstva i energetike i Ministarstvo zaštite životne sredine Republike Srbije, uz partnerski odnos Privredne komore Republike Srbije.

Beograd, 23. novembar 2021. godine                                                           Služba za odnose s javnošću i marketing

Ostale vesti
2021-11-24T08:26:23+01:00
Go to Top