ĆIRILICA / LATINICA / ENGLESKI / RUSKI

Konstitutivna sednica novog saziva Nadzornog odbora JP „Srbijagas“, Novi Sad

U Novom Sadu je danas, u sredu, 01. decembra 2021. godine, održana Konstitutivna sednica Nadzornog odbora Javnog preduzeća „Srbijagas“ u novom sastavu. Nakon što je Vlada Republike Srbije krajem oktobra donela Rešenje o imenovanju predsednika i članova Nadzornog odbora Srbijagasa, u novom sazivu NO sada su: prof. dr Muamer Redžović, predsednik NO i članovi: Vesna Rakočević, Dejan Milijanović, Goran Medaković i Veljko Milošević.

Na današnjoj sednici, kojoj su prisustvovali v.d. pomoćnika ministarke rudarstva i energetike Raša Kojčić, kao i generalni direktor JP „Srbijagas“ Dušan Bajatović sa članovima menadžmenta, usvojen je Predlog Programa poslovanja JP „Srbijagas“ Novi Sad za 2022. godinu, koji je sačinjen na osnovu svih važećih zakonskih propisa i smernica Osnivača, i koji sadrži osnovne projekcije poslovnih pokazatelja za iduću godinu, među kojima su: veći fizički obim prometa prirodnog gasa, visok procenat naplate tekućih potraživanja, dalju racionalizacija troškova u skladu sa Smernicama Vlade Republike Srbije, a sve u cilju postizanja planiranog pozitivnog finansijskog rezultata i povećanja neto dobiti. Preduzeće u idućoj godini planira nastavak investicionih i razvojnih ulaganja, tu pre svega misleći na proširenje kapaciteta Podzemnog skladišta gasa Banatski Dvor ali i na izgradnju dovodnih gasovoda i širenje distributivne gasovodne mreže. U Programu poslovanja za 2022. godinu su i projekti koji se rade zahvaljujući dugoročnim kreditima sa državnom garancijom, i to: gasifikacija dela Kolubarskog okruga i izgradnja razvodnog gasovoda Beograd-Valjevo-Loznica, dovođenje gasa u Borski i Zaječarski okrug i izgradnja gasovoda od Paraćina preko Boljevca, Rgotine i Negotina do Prahova, izgradnja razvodnog gasovoda Leskovac-Vranje, kao i gasifikacija Zlatiborskog okruga. Tekst Programa poslovanja za iduću godinu biće dostavlje, putem Ministarstva rudarstva i energetike, Vladi Republike Srbije na saglasnost.

Članovi Nadzornog odbora usvojili su danas i Izveštaj o poslovanju za period januar-septembar 2021. godine, u kojem se nalaze najznačajnije poslovne promene u prvih 9 meseci, i u kojem stoji da je Javno preduzeće „Srbijagas“, Novi Sad i u tom periodu ostvarilo pozitivan finansijski rezultat i da su na devetomesečne poslovne pokazatelje značajno uticali efekti po osnovu rada na jednom od najvažnijih investicionih projekata u zemlji – interkonektoru od bugarske do mađarske granice, ali i veći fizički obim prometa prirodnog gasa i niži troškovi poslovanja u delu poslovnih rashoda.

Predsednik Nadzornog odbora, prof. dr Muamer Redžović pohvalio je i čestitao rukovodstvu i zaposlenima Srbijagasa na postizanju dobrih poslovnih rezultata, koji su, kako je rekao, ostvareni u veoma teškim uslovima privređivanja, a koji su svakako zajednički rezultat svakog zaposlenog, svih članova menadžmenta, članova Nadzornog odbora, ali i izuzetno dobre saradnje sa Vladom Republike Srbije i nadležnim ministarstvima, kao i sa Kabinetom Predsednika Republike Srbije.

Generalni direktor Srbijagasa Dušan Bajatović predočio je prisutnima aktuelni okvir poslovanja nacionalne gasne kompanije, i to stepen realizacije pojedinih prioritetnih projekata za proširenje transportnih kapaciteta prirodnog gasa u našoj zemlji, kao i planove za ubrzanu gasifikaciju Srbije i korake koji se preduzimaju na planu proširenja Podzemnog skladišta gasa u Banatskom Dvoru.

Novi Sad, 01. decembar 2021. godine                                                     Služba za odnose s javnošću i marketing

Ostale vesti
2021-12-01T15:03:13+01:00
Go to Top