ĆIRILICA / LATINICA / ENGLESKI / RUSKI

Nadzorni odbor Srbijagasa usvojio završni račun preduzeća za 2021. godinu

U Novom Sadu je danas zasedao Nadzorni odbor Javnog preduzeća „SRBIJAGAS“. Na sednici kojoj je predsedavao predsednik NO prof. dr Muamer Redžović i kojoj je prisustvovalo poslovodstvo kompanije, usvojeni su Redovni finansijski izveštaji kompanije za 2021. godinu, Finansijski izveštaji – bilansi stanja i bilansi uspeha JP „SRBIJAGAS“ po delatnostima, za isti period, kao i Izveštaj o realizaciji godišnjeg Programa poslovanja JP „SRBIJAGAS“ u periodu od 01.01 do 31.12.2021. godine i Izveštaj o poslovanju preduzeća za isti period.

Preduzeće je u datom periodu ostvarilo pozitivan finansijski rezultat, poslovnu i neto dobit, na koje su pre svega uticali prihodi i rashodi po osnovu prodaje prirodnog gasa. „SRBIJAGAS“ je i u 2021. godini nastavio politiku sigurnosti i kontinuiteta u snabdevanju potrošača prirodnim gasom, naročito u kontekstu obezbeđivanja dovoljnih zaliha prirodnog gasa, a sve to u uslovima postojeće pandemije i poremećaja na tržištu energenata.

Nadzorni odbor upoznat je ovom prilikom i sa tim, da JP „SRBIJAGAS“, imajući u vidu tekuća kretanja i dalje prisutnu neizvesnost u energetskom sektoru Evrope i sveta, učestvuje u pregovorima i preduzima sve mere i aktivnosti na obezbeđenju optimalnih uslova snabdevanja prirodnim gasom, i to uz aktivnu i kontinuiranu saradnju sa osnivačem, Vladom Republike Srbije, i nadležnim ministarstvima.

Pozitivno kretanje većine pokazatelja poslovanja sadržano je i u danas usvojenom Izveštaju o poslovanju JP „SRBIJAGAS“ u periodu od 01. januara do 31. decembra 2021. godine, u kojem se naročito ističe poboljšanje efikasnosti naplate potraživanja i naročito aktivnosti na realizaciji strateških investicionih projekata, kao jednom od najvažnijih elemenata daljeg razvoja i napretka preduzeća.

Na sednici, koja je održana u Master centru Novosadskog sajma, članovi Nadzornog odbora razmatrali su i usvojili nekoliko odluka o pribavljanju u svojinu nepokretnosti, odnosno zemljišta, radi izgradnje budućih nadzemnih gasovodnih objekata, tj. merno regulacionih stanica na području Republike Srbije.

Nadzorni odbor Srbijagasa usvojio je i Odluku o ulaganju kapitala u preduzeće „BIJELJINA – GAS“ u Republici Srpskoj.

Novi Sad, 28. februar 2022. godine                                                 Služba za odnose s javnošću i marketing

Ostale vesti
2022-02-28T13:51:02+01:00
Go to Top