ĆIRILICA / LATINICA / ENGLESKI / RUSKI

U Novom Sadu održana sednica Nadzornog odbora JP „Srbijagas“

Na sednici Nadzornog odbora Javnog preduzeća „Srbijagas“, koja je održana danas, u četvrtak, 21. aprila, u Novom Sadu, usvojeni su Konsolidovani finansijski izveštaji kompanije za 2021. godinu, u kojima su iskazani pozitivan konsolidovani finansijski rezultat i povećanje kapitala preduzeća.

Sednici, kojoj su prisustvovali svi članovi NO, predsedavao je prof. dr Muamer Redžović, predsednik Nadzornog odbora, a prisutni su bili generalni direktor JP „Srbijagas“ Dušan Bajatović i članovi poslovodstva.

Nadzorni odbor usvojio je Izveštaj o samoocenjivanju preduzeća sa presekom stanja na dan 31.12.2021. godine, koji je pripremila Radna grupa za koordinaciju aktivnosti na uspostavljanju adekvatnog sistema finansijskog upravljanja i kontrole u JP „Srbijagas“, imenovana od strane generalnog direktora. Radna grupa sačinila je Upitnik o samoocenjivanju, odnosno Godišnji izveštaj o sistemu finansijskog upravljanja koji je u definisanom roku dostavljen Centralnoj jedinici za harmonizaciju Ministarstva finansija. Preduzeće je donelo Mapu procesa JP „Srbijagas“, u kojoj je izvršeno identifikovanje odnosno popis svih poslovnih procesa, a zatim se pristupilo nastavku imlementacije sistema finansijskog upravljanja i kontrole i sledećem koraku – Segmentaciji organizacije, dopunskoj analizi i identifikaciji ključnih procesa u preduzeću. Kako je rečeno na sednici, u toku 2022. godine očekuje se dalji nastavak ovog sveobuhvatnog procesa analize finansijskog upravljanja i kontrole u kojem predstoje aktivnosti na proceni i rešavanju rizika kojima su izloženi poslovni ciljevi.

U zakonom određenim rokovima, članovi Nadzornog odbora usvojili su danas niz tromesečnih poslovnih izveštaja kompanije za prvi kvartal 2022, među kojima Izveštaj o proceni rizika naplate i vrednovanju kratkoročnih potraživanja i plasmana, zatim Izveštaj o vrednovanju dugoročnih finansijskih plasmana i dugoročnih potraživanja, Izveštaj o vrednovanju zaliha i datih avansa i Izveštaj o popisu zaliha prirodnog gasa JP „Srbijagas“.

U skladu sa Zakonom o javnim preduzećima, na sednici je imenovana Komisija za reviziju čiji je osnovni zadatak priprema, predlaganje i kontrola sprovođenja računovodstvenih politika i politika upravljanja rizicima u preduzeću.

Novi Sad, 21. april 2022. godine                                                     Služba za odnose s javnošću i marketing

Ostale vesti
2022-04-21T13:32:51+02:00
Go to Top