ĆIRILICA / LATINICA / ENGLESKI / RUSKI

Srbijagas tradicionalno i ove godine na Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu

Najveća smotra poljoprivrede i agroindustrije Srbije i regiona od danas na Novosadskom sajmu! 89. Međunarodni poljoprivredni sajam su ove godine otvorili predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer Mađarske Viktor Orban.

Na najvećoj sajamskoj manifestaciji u zemlji, već po tradiciji, u Master centru Novosadskog sajma predstavlja se Javno preduzeće „Srbijagas“. I ovoga puta pod sloganom „Energija koja nas spaja“, nacionalna gasna kompanija predstavlja aktuelne projekte gasifikacije regiona u Republici Srbiji i planove za naredni period. Nakon svečanog otvaranja sajma, kojem su prisustvovali generalni direktor Srbijagasa Dušan Bajatović i predsednik Nadzornog odbora kompanije prof. dr Muamer Redžović, zajedno sa izvršnim direktorima preduzeća, najviši predstavnici preduzeća razgovarali su na štandu Srbijagasa sa poslovnim partnerima, sadašnjim i budućim korisnicima i kupcima prirodnog gasa.

Inače, otvarajući Poljoprivredni sajam predsednik Srbije Aleksandar Vučić je poručio da će naša zemlja, uprkos teškim vremenima i velikim cenama, imati dovoljno hrane i energenata.
-Za Srbiju je mnogo lakše kada imate ovakve prijatelje, rekao je on tokom zajedničkog obilaska izlagača sa premijerom Viktorom Orbanom, kojem je zahvalio na prijateljskom i partnerskom odnosu prema Srbiji. On je, ujedno, preneo da je pitao danas mađarskog premijera da li možemo da čuvamo neke energente u Mađarskoj i da mu je šef mađarske vlade odgovorio, bez oklevanja, da za to „nema problema“ i da je to „rešeno“.

Viktor Orban je izrazio svoje zadovoljstvo što Mađarska i Srbija mogu da računaju jedna na drugu u situaciji galopirajuće inflacije u Evropi, gladi u svetu, rasta cena i ratnih sukoba.
-Dobra vest je da na osnovu prethodnih razgovora Mađarska može da računa na Srbiju i Srbija na Mađarsku jer su obe zemlje jake u agraru i biće bezbedne kada se radi o gasu i prehrambenim proizvodima, rekao je on.

Međunarodni poljoprivredni sajam, koji je ove godine okupio preko 1.100 izlagača iz 21 zemlje Evrope i sveta, traje do petka, 27. maja.

Novi Sad, 21. maj 2022. godine                                                          Služba za odnose s javnošću i marketing

Ostale vesti
2022-05-21T20:55:43+02:00
Go to Top