ĆIRILICA / LATINICA / ENGLESKI / RUSKI

U Novom Sadu održana sednica Nadzornog odbora JP „Srbijagas“

Nadzorni odbor Javnog preduzeća „Srbijagas“ zasedao je danas, u četvrtak, 21. jula 2022. godine u Novom Sadu. Sednici je predsedavao prof. dr Muamer Redžović, predsednik NO, a prisutni su, pored članova Nadzornog odbora, bili i predstavnici menadžmenta kompanije.

Nadzorni odbor je, radeći po unapred utvrđenom i jednoglasno usvojenom dnevnom redu, usvojio niz poslovnih odluka i izveštaja, od značaja za rad i razvoj preduzeća.

Članovi NO, između ostalog, usvojili su: Izveštaj nezavisnog revizora o izvršenoj reviziji konsolidovanih finansijskih izveštaja JP „Srbijagas“ za 2021. godinu, koji je  po oceni revizora istinit, objektivan i na koji nezavisna revizorska kuća nije imala primedbi, a nakon toga i Konsolidovane finansijske izveštaje nakon izvršene revizije nezavisnog revizora, kao i Konsolidovani izveštaj o poslovanju Srbijagasa u periodu januar-decembar 2021. Konsolidovani neto rezultat je pozitivan, budući da su pored matičnog preduzeća – JP „Srbijagas“, i pojedina zavisna preduzeća ostvarila pozitivan finansijski rezultat. Sve aktivnosti koje se preduzimaju od strane nacionalne gasne kompanije i njenog Nadzornog odbora, a u cilju unapređenja poslovanja ekonomske celine JP „Srbijagas“, odvijaju se uz kontinuiranu saradnju i saglasnost sa Osnivačem, Vladom Republike Srbije i nadležnim ministarstvima.

Nadzorni odbor usvojio je i Izveštaj o poslovanju kompanije u prvom kvartalu ove godine, u kojem se, pored pozitivnog finansijskog rezultata, konstatuje i to da je preduzeće i u 2022. godini nastavilo politiku sigurnosti i kontinuiteta u snabdevanju  tržišta prirodnim gasom. Imajući u vidu tekuća kretanja i, i dalje prisutnu neizvesnost u energetskom sektoru u Evropi i svetu, u Izveštaju se kaže da JP „Srbijagas“ učestvuje u pregovorima i preduzima sve mere i aktivnosti na obezbeđenju optimalnim uslova snabdevanja prirodnim gasom, naročito u kontekstu sigurnog snabdevanja i cenovnih elemenata, uz aktivnu saradnju sa ministarstvima i Vladom RS.

Na današnjoj sednici usvojeni su i Izveštaj o vrednovanju dugoročnih finansijskih plasmana, dugoročnih potraživanja i kvalifikaciji zajedničkih aranžmana JP „Srbijagas“ sa stanjem na dan 30.06.2022, zatim Izveštaj o vrednovanju zaliha i datih avansa na isti dan, kao i Izveštaj o popisu zaliha prirodnog gasa sa stanjem na dan 01. jul ove godine.

Još jednom je naglašeno da JP „Srbijagas“ nastavlja da vodi odgovornu politiku prema Vladi Republike Srbije, potrošačima, partnerima, kao i poveriocima.

Novi Sad, 21.07.2022. godine                                Služba za odnose s javnošću i marketing

Ostale vesti
2022-07-21T13:52:13+02:00
Go to Top