ĆIRILICA / LATINICA / ENGLESKI / RUSKI

Nadzorni odbor: Srbijagas, u saradnji sa Vladom i ministarstvima, preduzima sve potrebne aktivnosti i mere u cilju sigurnog snabdevanja tržišta

U Novom Sadu je danas, u četvrtak, 20. oktobra, održana sednica Nadzornog odbora Javnog preduzeća „SRBIJAGAS“, kojoj je predsedavao predsednik NO prof. dr Muamer Redžović, a kojoj je prisustvovao v.d. pomoćnika ministarke rudarstva i energetike Raša Kojčić i predstavnici poslovodstva kompanije.

Članovi Nadzornog odbora razmatrali su i usvojili više izveštaja i odluka sa ciljem kontinuiranog i uspešnog poslovanja kompanije na duži rok, i među njima, najpre, Izveštaj o poslovanju JP „SRBIJAGAS“ za period 01. januar – 30. jun 2022. godine, kao i izveštaje o proceni rizika naplate kratkoročnih potraživanja i plasmana i njihovom vrednovanju na dan 30. septembar ove godine i o vrednovanju dugoročnih finansijskih plasmana, dugoročnih potraživanja i kvalifikaciji zajedničkih aranžmana, takođe sa stanjem na dan 30.09.2022. godine. Usvojen je i devetomesečni Izveštaj o vrednovanju zaliha i datih avansa, Izveštaj o izvršenom popisu zaliha prirodnog gasa sa stanjem na dan 1. oktobar ove godine, kao i Odluka o otpisu i isknjižavanju zastarelih potraživanja i obaveza iz evidencije u poslovnim knjigama preduzeća na dan 30.06.2022. godine.

Na sednici je rečeno da JP „SRBIJAGAS“, uz kontinuiranu saradnju sa Vladom Republike Srbije i nadležnim ministarstvima, i dalje preduzima sve potrebne aktivnosti i moguće mere, pre svega u cilju nastavka sigurnog snabdevanja tržišta, prilagođavanja i pripreme za buduće poslovanje u uslovima otvorenog tržišta, investicionih aktivnosti i optimalnog rada i rezultata u datim uslovima, a naročito u pogledu efikasnosti naplate potraživanja i održavanja likvidnosti preduzeća.

Nadzorni odbor Srbijagasa usvojio je na današnjoj sednici, između ostalog, i Odluku o rashodu i prodaji, putem licitacije, 28 vozila koja nemaju knjigovodstvenu vrednost zbog starosti, pređenih kilometara i opšteg stanja, i koja su sa ciljem ekonomičnosti i efikasnosti u radu, određena za rashod.

Imajući u vidu zakonske rokove za usvajanje pojedinih poslovnih izveštaja, Nadzorni odbor Srbijagasa održaće ovog meseca još jednu sednicu, do kraja iduće nedelje.

Novi Sad, 20. oktobra 2022. godine                                                                                  Služba za odnose s javnošću i marketing

Ostale vesti
2022-10-20T13:25:57+02:00
Go to Top