ĆIRILICA / LATINICA / ENGLESKI / RUSKI

JP „Srbijagas“ od danas na manifestaciji „Međunarodni dani energetike i investicija“ na Novosadskom sajmu

Pod sloganom „Posvećeni čistoj energiji“, kompanija „Srbijagas“ od danas se predstavlja na Novosadskom sajmu, u okviru manifestacije „Međunarodni dani energetike i investicija“. Sajam je zvanično otvorio gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić, koji je istakao da, trenutno, nema važnije teme od energetske održivosti, imajući u vidu globalnu krizu sa kojom je suočen svet.

– Grad sa stabilnim finansijama, koje su rezultat domaćinskog upravljanja budžetom, će štednjom, strateškim planiranjem i odabirom prioriteta, nastojati da pravilno odgovori svim izazovima i da zadrži razvojni karakter politike koju sprovodi. Na ovoj priredbi predstavićemo dosadašnja i buduća ulaganja u oblasti unapređenja energetske efikasnosti i upotrebe sistema sa obnovljivim izvorima energije, kako u koletivnoj stanogradnji i porodičnim kućama, tako i u javnim zgradama iz nadležnosti Grada Novog Sada, naglasio je, pored ostalog, gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić.

On je, zajedno sa direktorom Novosadskog sajma Slobodanom Cvetkovićem i pomoćnikom pokrajinskog sekretara za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj Zoranom Tasićem, nakon otvaranja sajma, posetio štand Srbijagasa, gde se u razgovoru sa rukovodiocem Marketinga i PR-a naše kompanije Vasiljem Koprivicom, interesovao za snabdevanje i uslove pod kojima se trenutno nabavlja prirodni gas, ujedno izražavajući zadovoljstvo što tog energernta ima dovoljno i što je, sa punim skladištima i obezbeđenim rezervama svih energenata, počela grejna sezona.

Tradicionalnu manifestaciju „Međunarodni dani energetike i investicija“, koja se danas i sutra održava u Kongresnom centru Master centra sajma, Novosadski sajam organizuje uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj i Udruženja „Obnovljivi izvori energije“, kao i Fakulteta tehničkih nauka, a Grad partner i Grad domaćin je Grad Novi Sad.

Novi Sad, 02. novembra 2022. godine                                                                            Služba za odnose s javnošću i marketing

Ostale vesti
2022-11-02T15:48:51+01:00
Go to Top