ĆIRILICA / LATINICA / ENGLESKI / RUSKI

Na drugoj januarskoj sednici Nadzornog odbora JP „Srbijagas“, usvojen Izveštaj o popisu imovine i obaveza za 2022.

Nadzorni odbor Javnog preduzeća „SRBIJAGAS“ zasedao je 30. januara, u poslovnoj zgradi kompanije u Beogradu. Na sednici, kojoj je predsedavao predsednik NO, prof. dr Muamer Redžović, a prisutni su pored članova NO bili i predstavnici menadžmenta kompanije, u zakonskom roku usvojen je Izveštaj o realizaciji godišnjeg Programa poslovanja preduzeća u periodu januar-decembar 2022. godine.

Članovi Nadzornog odbora usvojili su, zatim, Izveštaj Centralne popisne komisije o izvršenom godišnjem popisu imovine i obaveza JP „SRBIJAGAS“ sa stanjem na dan 31.12.2022. godine, a s tim u vezi rečeno je da su primetni značajni pomaci u odnosu na prethodne popise, pre svega u pogledu obezbeđenja neophodne prateće dokumentacije prilikom primopredaje opreme, a istaknuto je i procentualno smanjenje gubitaka na distributivnom sistemu, koji su, kako je saopšteno, znatno manji od evropskih normi.

Usvojen je i Izveštaj o radu interne revizije preduzeća za prošlu godinu. Ovaj rezime rezultata rada interne revizije, rečeno je na sednici, ima za svrhu da se unaprede sistemi interne kontrole u JP „SRBIJAGAS“ i obezbedi efikasniji i snažniji proces obelodanjivanja o sistemima interne kontrole.

Članovi Nadzornog odbora, poštujući zakonske odredbe u toj oblasti, usvojili su i Izveštaj o radu Komisije za reviziju JP „SRBIJAGAS“ za 2022. godinu.

Beograd, 30. januara 2023. godine                                        Služba za odnose s javnošću i marketing

Ostale vesti
2023-01-30T16:28:18+01:00
Go to Top