ĆIRILICA / LATINICA / ENGLESKI / RUSKI

Usvojen Predlog Rebalansa Programa poslovanja JP „Srbijagas“ za 2023. godinu

U Novom Sadu je danas, 21. marta, u poslovnom prostoru Srbijagasa u Master centru Novosadskog sajma, održana sednica Nadzornog odbora JP „Srbijagas“, kojoj je predsedavao predsednik NO prof. dr Muamer Redžović, a prisutan je bio generalni direktor Srbijagasa Dušan Bajatović sa saradnicima.

Članovi Nadzornog odbora su, u okviru jednoglasno usvojenog i ranije utvrđenog dnevnog reda, poštujući zakonom određene rokove za usvajanje pojedinih izveštaja i dokumenata, doneli nekoliko odluka iz svoje nadležnosti, u cilju još boljih poslovnih rezultata, rasta i razvoja kompanije.

Pored Izveštaja o poslovanju JP „Srbijagas“ u prošloj godini, Nadzorni odbor usvojio je Revizorski izveštaj nezavisnog revizora o obavljenoj reviziji redovnih godišnjih finansijskih izveštaja za 2022. godinu, a onda i Redovne godišnje finansijske izveštaje nakon izvršene revizije nezavisnog revizora. Usvojeni su i Izveštaji nezavisnog revizora o izvršenoj reviziji finansijskih izveštaja JP „Srbijagas“ po delatnostima za periodu januar-decembar 2022, kao i Finansijski izveštaji po delatnostima nakon izvršene revizije.

Na današnjoj sednici usvojen je i Predlog Programa o izmenama i dopunama Programa poslovanja nacionalne gasne kompanije za 2023. godinu. U tom dokumentu, u okviru fizičkog obima poslovanja kompanije, korigovane su, odnosno uvećane, planske veličine  ukupne nabavke gasa u smislu većeg utiskivanja nabavljenih količina prirodnog gasa u Podzemno skladište  Banatski Dvor, u cilju obezbeđenja sigurnosti snabdevanja tržišta Republike Srbije prirodnim gasom u narednoj zimskoj sezoni.

U Rebalans Programa poslovanja ubačena je i projekcija povećanja regulisanih cena za javno snabdevanje malih kupaca i domaćinstava, na nivou od 10% počev od 1. maja ove godine.

Ovim dokumentom obuhvaćen je i izmenjen Plan zarada zaposlenih u JP „Srbijagas“ u skladu sa potpisanim izmenama Kolektivnog ugovora, kojim je utvrđeno povećanje osnovne zarade u iznosu od 6%, počevši od januara ove godine, a uzeta u obzir i fluktuacija zaposlenih.

Planiranje troškova izvršeno je uz uvažavanje objektivnih potreba preduzeća, i u zavisnosti od kategorije troška, gde god je bilo moguće, izvršena je racionalizacija troškova u odnosu na planirane odnosno ostvarene troškove u 2022. godini.

Novi Sad, 21. marta 2023. godine                                                        Služba za odnose s javnošću i marketing

Ostale vesti
2023-03-21T14:33:14+01:00
Go to Top