ĆIRILICA / LATINICA / ENGLESKI / RUSKI

Nadzorni odbor Srbijagasa usvojio niz izveštaja i odluka, među kojima i „Registar rizika“ kompanije

Nadzorni odbor Javnog preduzeća „Srbijagas“, na sednici održanoj u Novom Sadu, kojoj je predsedavao predsednik NO prof. dr Muamer Redžović, a kojoj su pored članova Nadzornog odbora, prisustvovali i predstavnici poslovodstva, usvojio je niz odluka i izveštaja, od značaja za poslovanje preduzeća. Tako je, u zakonskim rokovima, usvojen Konsolidovani finansijski izveštaj JP „Srbijagas“ za 2022. godinu i Konsolidovani izveštaj o poslovanju kompanije u istom periodu, sa ostvarenim pozitivnim konsolidovanim finansijskim rezultatom i neto dobiti, kada se „Srbijagas“ gleda  kao matično pravno lice zajedno sa zavisnim i pridruženim pravnim licima. Najveći doprinos pozitivnom rezultatu, kako je istaknuto, dalo je matično preduzeće „Srbijagas“.

Jedan od važnijih dokumenata, koji su danas usvojili članovi Nadzornog odbora, jeste i Izveštaj o samoocenjivanju JP „Srbijagas“ sa presekom stanja na dan 31.12.2022. godine. Radna grupa za koordinaciju aktivnosti na uspostavljanju adekvatnog sistema finansijskog upravljanja i kontrole u preduzeću nastavila je u 2022. aktivnosti na realizaciji implementacije finansijskog upravljanja i kontrole i u okviru četvrtog koraka – „Procene rizika“, na osnovu ranije utvrđene liste ključnih poslovnih sistema i procesa, identifikovala poslovne ciljeve i procenjene rizike kojima su oni izloženi, ali i definisala načine rešavanja i prevazilaženja rizika. Nadzorni odbor, u okviru toga, usvojio je dokument „Registar rizika Javnog preduzeća Srbijagas“ i dopunu „Strategije upravljanja rizicima“, kao i godišnji Izveštaj Radne grupe za koordinaciju aktivnosti na upravljanju adekvatnog sistema finansijskog upravljanja i kontrole u kompaniji.

Na ovoj aprilskoj sednici, Nadzorni odbor usvojio je i prve ovogodišnje kvartalne izveštaje – o proceni rizika naplate kratkoročnih potraživanja i vrednovanju dugoročnih finansijskih plasmana i potraživanja, kao i o vrednovanju zaliha i datih avansa i o izvršenom popisu zaliha prirodnog gasa.

Novi Sad, 25.04.2023. godine                                                                                     Služba za odnose s javnošću i marketing

Ostale vesti
2023-04-25T14:25:55+02:00
Go to Top