ĆIRILICA / LATINICA / ENGLESKI / RUSKI

Direktor Srbijagasa razgovarao sa predstavnicima kompanije „SOCAR“ iz Azerbejdžana

U Ženevi je održan sastanak generalnog direktora JP „Srbijagas“ Dušana Bajatovića sa delegacijom kompanije „SOCAR“ iz Azerbejdžana, koju je predvodio zamenik predsednika Vitalij Bajlarbajov. Glavna tema razgovora bila je saradnja dve kompanije u pogledu snabdevanja i isporuka prirodnog gasa iz Azerbejdžana u Srbiju.

Razgovori direktora Srbijagasa sa predstavnicima „SOCAR“-a predstavljaju nastavak i dalju konkretizaciju ranije dogovorene strateške saradnje između naše zemlje i Azerbejdžana, čiju platformu su utvrdili predsednici dve države, a jedan od stubova te saradnje predstavlja upravo energetika.

Izgradnja gasnog interkonektora Srbija-Bugarska, preko kojeg će Srbija moći da dobija gas iz Azerbejdžana, trebalo bi da omogući diversifikaciju izvora snabdevanja, veću energetsku sigurnost i stabilnost snabdevanja Srbije prirodnim gasom, kao i veće izvore prihoda, budući da će postati tranzitna zemlja na gasnoj mapi Evrope.

Ženeva, 18. maj 2023. godine                                                                           Služba za odnose s javnošću i marketing

Ostale vesti
2023-05-19T08:26:46+02:00
Go to Top