ĆIRILICA / LATINICA / ENGLESKI / RUSKI

Na dnevnom redu sednice Nadzornog odbora JP „Srbijagas“ devetomesečni i šestomesečni izveštaji

Na sednici Nadzornog odbora Javnog preduzeća „Srbijagas“, koja je održana danas u Novom Sadu, usvojeni su izveštaji i odluke značajni za rad i poslovanje kompanije, u skladu sa zakonskim rokovima za njihovo usvajanje.

Članovi Nadzornog odbora su na sednici, kojoj je predsedavao predsednik NO prof. dr Muamer Redžović, u okviru dnevnog reda, najpre usvojili Izveštaj o poslovanju preduzeća za period 01.01-30.06.2023. godine sa iskazanim pozitivnim finansijskim rezultatom u tom periodu, a zatim su prešli na usvajanje kvartalnih izveštaja, među kojima: Izveštaja o proceni rizika naplate kratkoročnih potraživanja i plasmana sa stanjem na dan 30. septembar ove godine i Izveštaja o vrednovanju dugoročnih finansijskih plasmana i dugoročnih potraživanja na kraju trećeg kvartala.
Usvojen je i Izveštaj o vrednovanju zaliha i datih avansa na dan 30.09.2023 i Izveštaj o izvršenom popisu zaliha prirodnog gasa sa stanjem 01. oktobra ove godine.

Na dnevnom redu sednice bio je i Izveštaj stručne komisije za sagledavanje odstupanja tržišnih vrednosti u odnosu na knjigovodstvene vrednosti nekretnina, postrojenja, opreme, investicionih nekretnina, nematerijalne imovine i preispitivanju korisnog veka i rezidualne vrednosti sredstava JP „Srbijagas“ u prvih šest meseci ove godine, koji je takođe usvojen, a za isti period Nadzorni odbor usvojio je i Odluku o otpisu i isknjižavanju zastarelih potraživanja i obaveza.

Članovi NO usvojili su danas i izmenjen i dopunjen Poslovnik o radu Nadzornog odbora i doneli Odluku o imenovanju članova Komisije za reviziju JP „Srbijagas“.

Na sednici je usvojen i Predlog Programa o izmenama i dopunama Programa poslovanja kompanije za 2023. godinu, kojim se uvažavaju bitne promene u uslovima privređivanja preduzeća, a pre svega u delu fizičkog obima poslovanja, odnosno plana nabavke prirodnog gasa i distribuiranih količina Operatora distributivnog sistema, zatim plana prodaje odnosno planskih nabavnih i prodajnih cena, plana investicionih i razvojnih ulaganja u delatnosti transporta i distribucije prirodnog gasa, plana zaposlenih i drugih planskih veličina. Rebalans Programa poslovanja za 2023. godinu biće dostavljen osnivaču, Vladi Republike Srbije na saglasnost.

Sednici su, pored članova Nadzornog odbora, prisustvovali i predstavnici menadžmenta kompanije.

Novi Sad, 24. oktobra 2023. godine                                                                                     Služba za odnose s javnošću i marketing

Ostale vesti
2023-10-24T13:34:53+02:00
Go to Top