ĆIRILICA / LATINICA / ENGLESKI / RUSKI

„Posvećeni čistoj energiji“ – slogan pod kojim JP „Srbijagas“ nastupa na Međunarodnim danima energetike u Novom Sadu

Jedan od važnijih sajamskih nastupa Javnog preduzeća „Srbijagas“, iz godine u godinu, svakako je učešće na Međunarodnim danima energetike, koji se danas i sutra, 12. put za redom, održavaju u Kongresnom centru Master centra Novosadskog sajma.

Ovoga puta pod sloganom „Posvećeni čistoj energiji“, nacionalna gasna kompanija predstavlja ne samo prednosti prirodnog gasa kao pouzdanog i efikasnog izvora čiste energije, već i sve ono što trenutno zaokuplja sve njene kapacitete, a to su, pre svega, strateški infrastrukturni projekti, poslovi gasifikacije širom naše zemlje, kao i aktivnosti na obezbeđenju sigurnog i bezbednog snabdevanja „plavim energentom“ u ovoj grejnoj sezoni.

Štand Srbijagasa u Kongresnom centru Novosadskog sajma danas je nakon zvaničnog otvaranja ove sajamske priredbe, u sklopu obilaska izlagača, posetila ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović, koja je, zajedno sa ambasadorom SAD u Srbiji Kristoferom Hilom, direktorom Novosadskog sajma Nikolom Lovrićem i predstavnicima Pokrajinskog sekretarijata za energetiku i Grada Novog Sada , svečano proglasnila otvorenim Međunarodne dane energetike i Sajam ekologije. Ministarsku je na našem štandu dočekao i sa njom razgovarao,  rukovodilac Službe za odnose s javnošću i marketing JP „Srbijagas“ Vasilj Koprivica.

U razgovoru sa novinarima, ministarka je nakon otvaranja sajma izjavila da građani štednjom energije mogu da prepolove račune za struju tokom grejne sezone.
-Želim da podsetim građane da štede i uštede. Ako smanje potrošnju električne energije za više od pet odsto, u odnosu na prošlu godinu ili godinu pre nje, dobiće popuste na računima za električnu energiju od 20 do 40 odsto. Nastavljamo sa umanjenjima računa za struju, gas i grejanje i do 50 odsto za kategoriju energetski ugroženih domaćinstava. Takođe, svi primaoci uvećane socijalne pomoći kao i penzioneri sa penzijama ispod 21.766,26 dinara će do kraja grejne sezone ostvariti umanjenje od 1.000 dinara na računima za električnu energiju, naglasila je takođe ministarka.

Inače, tokom ova dva dana u okviru Međunarodnih dana energetike, u sajamskom prostoru biće organizovana četiri tematska panela posvećena održivoj energiji, a diskutovaće se i o najaktuelnijim pitanjima energetskog sektora u Srbiji, kao i o najvećim uzročnicima zagađenja vazduha i programima podrške države za poboljšanje kvaliteta vazduha. Ulaz za posetioce je slobodan.

Novi Sad, 01. novembra 2023. godine                                                                  Služba za odnose s javnošću i marketing

Ostale vesti
2023-11-02T08:04:52+01:00
Go to Top