ĆIRILICA / LATINICA / ENGLESKI / RUSKI

Ministarka Đedović Handanović posetila štand Srbijagasa na Sajmu energetike u Beogradu

Javno preduzeće „Srbijagas“ od danas učestvuje na trodnevnom Sajmu energetike, koji se pod kupolama Beogradskog sajma i nazivom „Čista energija za svetliju budućnost“, zajedno uz Sajam zaštite životne sredine, održava uz pokroviteljstvo Ministarstva rudarstva i energetike. Sajmove, koji i ove godine imaju međunarodni karakter, svečano je otvorila ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović, koja je tom prilikom istakla da je veoma značajno što se energetika i zaštita životne sredine narednih dana predstavljaju zajedno na Beogradskom sajmu, naročito u godini u kojoj je bilo toliko izazova u svetu sa energentima i snabdevanjem tržišta.

-Energetska sigurnost danas je jedna od najvažnijih tema u svetu, kako da imamo dovoljno energenata po pristupačnim cenama, da tu energiju dobijamo iz sopstvenih resursa. Bez energije nema života, nema napretka, nema savremenog sveta, a između energetike i zaštite životne sredine postoji neraskidiva veza. Upravljanje energetikom je kao upravljanje pulsom jedne privrede, jer od našeg rezultata zavisi i brzina kojom će ići ekonomija i razvoj, rekla je ministarka energetike.

Ona je nakon otvaranja sajma, obilazeći izlagače i učesnike sajma, posetila štand JP „Srbijagas“, gde je razgovarala sa zamenicom generalnog direktora Blaženkom Mandić. Tom prilikom bilo je reči o najaktuelnijim temama u sektoru gasa, snabdevanju tržišta, realizaciji infrastrukturnih projekata i drugim temama iz poslovanja nacionalne gasne kompanije. Ministarka je istakla da su u toku završni radovi na gasnoj interkonekciji Srbija-Bugarska, koja će biti puštena u probni rad u narednim danima, ali i podsetila da je u Azerbejdžanu potpisan ugovor o nabavci gasa iz te zemlje.

Beograd, 28. novembar 2023. godine                                                                         Služba za odnose s javnošću i marketing

Ostale vesti
2023-11-28T21:41:50+01:00
Go to Top