ĆIRILICA / LATINICA / ENGLESKI / RUSKI

Nadzorni odbor JP „Srbijagas“ usvojio više izveštaja stručnih komisija sa stanjem na dan 31.12.2023.

U Novom Sadu je 23. januara održana prva sednica Nadzornog odbora Javnog preduzeća „Srbijagas“ u 2024. godini.

Predsedavajući je bio prof. dr Muamer Redžović, predsednik Nadzornog odbora, a u radu sednice su, pored članova NO, učestvovali i predstavnici menadžmenta kompanije.

Nadzorni odbor je, radeći po jednoglasno usvojenom dnevnom redu i razmatrajući i usvajajući u zakonskom roku sve izveštaje i odluke od značaja za poslovanje kompanije, najpre usvojio Izveštaj o poslovanju JP „Srbijagas“ za period 01.01-30.09.2023. godine, sa akcentom na ostvarenje pozitivnog finansijskog rezultata, obezbeđenje sigurnosti snabdevanja tržišta prirodnim gasom, kao i nastavak investicionih aktivnosti, naročito strateški značajnih projekata u navedenom periodu.

Članovi Nadzornog odbora usvojili su, zatim, nekoliko izveštaja stručnih komisija, sa stanjem na dan 31.12.2023, a među njima, pre svih, Izveštaj o proceni rizika naplate kratkoročnih potraživanja i plasmana i njihovom vrednovanju. Na sednici je, s tim u vezi, rečeno da su najveća potraživanja godinama unazad uglavnom od istih kupaca i da bi, uz sva tekuća upozorenja i aktivnosti na povećanju naplate istih, na kraju grejne sezone trebalo doneti poseban Zaključak, čiji će osnovni stav biti da onaj ko troši gas mora i da ga plati.

Usvojeni su i Izveštaj o vrednovanju dugoročnih finansijskih plasmana, dugoročnih potraživanja i kvalifikaciji zajedničkih aranžmana JP „Srbijagas“, Izveštaj o vrednovanju zaliha i datih avansa i Izveštaj o sagledavanju odstupanja tržišne vrednosti u odnosu na knjigovodstvenu vrednost nekretnina, postrojenja i opreme.

Na sednici u Novom Sadu, Nadzorni odbor razmatrao je i usvojio i Izveštaj o proceni tržišne fer vrednosti stalne imovine JP „Srbijagas“ na dan 31.12.2023. godine.

Komisija za reviziju podnela je Nadzornom odboru Izveštaj o radu za 2023. i Plan rada za 2024, koji su usvojeni, a na ovoj sednici na dnevnom redu bili su i Strateški plan Interne revizije za period 2024-2026. i Plan rada interne revizije za ovu, 2024. godinu, koji su, takođe, dobili saglasnost NO.

Novi Sad, 23. januar 2024. godine                                                        Služba za odnose s javnošću i marketing

Ostale vesti
2024-01-23T13:56:53+01:00
Go to Top