ĆIRILICA / LATINICA / ENGLESKI / RUSKI

Usvojen Izveštaj Centralne popisne komisije za popis imovine i obaveza JP „Srbijagas“ sa stanjem 31.12.2023.

Sednica Nadzornog odbora Javnog preduzeća „Srbijagas“ održana je 30. januara ove godine u poslovnim prostorijama kompanije u Beogradu.

Na sednici, kojoj je predsedavao prof. dr Muamer Redžović, predsednik NO, usvojen je Izveštaj o realizaciji godišnjeg Programa poslovanja preduzeća u periodu januar-decembar 2023. godine, u kojem su u cilju održavanja i unapređenja svih pokazatelja poslovanja, uz i dalje prisutne otežane okolnosti, menadžment i Nadzorni odbor, i svi zaposleni JP „Srbijagas“ su, u kontinuiranoj saradnji sa osnivačem Vladom Republike Srbije i nadležnim ministarstvima, preduzeli sve neophodne aktivnosti i mere, u cilju nastavka sigurnog snabdevanja tržišta, investicionih aktivnosti, optimalnog rada i rezultata, ali i efikasnosti naplate potraživanja i održavanja likvidnosti preduzeća.

Članovi Nadzornog odbora usvojili su i Izveštaj o izvršenom popisu imovine i obaveza u JP „Srbijagas“ sa stanjem na dan 31.12.2023. godine, koji je Centralna popisna komisija sačinila na osnovu popisa koji su u zakonskom roku izvršeni u preduzeću.

Usvojen je i Izveštaj o radu interne revizije JP „Srbijagas“ za 2023. godinu, koji rezimira rezultate rada interne revizije, a u cilju unapređenja sistema interne kontrole i njegove efikasnije i snažnije primene.

Sednici Nadzornog odbora prisustvovali su i članovi poslovodstva kompanije. Na narednoj sednici, koja se planira za drugu polovinu februara, biće razmatrani Finansijski izveštaji o poslovanju Srbijagasa u 2023. godini.

Beograd, 30. januara 2024. godine                                                            Služba za odnose s javnošću i marketing

Ostale vesti
2024-01-30T12:55:56+01:00
Go to Top