ĆIRILICA / LATINICA / ENGLESKI / RUSKI

Pozitivan finansijski rezultat Srbijagasa i u 2023!

Nadzorni odbor Javnog preduzeća „Srbijagas“, na sednici održanoj u Beogradu, usvojio je Redovne finansijske izveštaje kompanije za period 01. januar-31.decembar 2023. godine, u kojima su iskazani pozitivan finansijski rezultat i neto dobit, što je trend poslovanja preduzeća već duži niz godina.

Na sednici, kojoj je predsedavao predsednik Nadzornog odbora prof. dr Muamer Redžović, usvojeni su i Finansijski izveštaji, bilansi stanja i bilansi uspeha, JP „Srbijagas“ za 2023. po delatnostima, kao i Izveštaj o realizaciji godišnjeg Programa poslovanja, koji je urađen nakon izrade Finansijskih izveštaja za prošlu godinu.

Tom prilikom istaknuto je da je Javno preduzeće „Srbijagas“ u 2023. nastavilo politiku sigurnosti i kontinuiteta u snabdevanju tržišta prirodnim gasom, u i dalje prisutnim otežanim uslovima poslovanja usled evidentnih poremećaja na tržištu energenata i ekonomske krize. Navedeni period obeležile su intenzivirane aktivnosti u cilju obezbeđenja potrebnih zaliha gasa i punjenja skladišta u Banatskom Dvoru, kao i u mađarskim skladištima gasa.

Nastavljene su i investicione aktivnosti, naročito na strateškim projektima, koji su našoj zemlji omogućili nove pravce snabdevanja prirodnim gasom, ali i diversifikaciju izvora snabdevanja. Kada je reč o razvojnim i investicionim aktivnostima, Srbijagas je u 2023. godini nastavio izgradnju energetskih objekata, priključnih gasovoda, a najveća ulaganja izvršena su u regionalni gasovod Beograd-Valjevo-Loznica, zatim u gasovod Aleksandrovac-Brus-Kopaonik-Raška-Novi Pazar-Tutin, kao i u gasovod Zlatiborskog okruga.

U oblasti distribucije, najviše se prošle godine ulagalo u gasifikaciju opština i gradova Bačka Topola, Kraljevo i beogradskih opština Palilula i Voždovac.

Članovima Nadzornog odbora, u okviru završnih izveštaja o radu u prošloj godini,  predočeni su najvažniji poslovni pokazatelji sa akcentom, između ostalog, i na efikasnost naplate potraživanja i održavanje likvidnosti preduzeća.

Sve navedeno rezultat je zajedničkih aktivnosti i napora menadžmenta, Nadzornog odbora i svih zaposlenih Srbijagasa, u permanentnoj saradnji sa Vladom Republike Srbije i nadležnim ministarstvima.

Na sednici, kojoj su prisustvovali i članovi menadžmenta kompanije, usvojeno je još nekoliko odluka i poslovnih dokumenata, u cilju unapređenja poslovanja i efikasnog i uspešnog funkcionisanja preduzeća.

Beograd, 29. februara 2024. godine                                                           Služba za odnose s javnošću i marketing

Ostale vesti
2024-02-29T13:12:30+01:00
Go to Top