ĆIRILICA / LATINICA / ENGLESKI / RUSKI

Direktor Srbijagasa sa ekonomskim atašeima zemalja EU o gasnim interkonekcijama i budućnosti snabdevanja gasom ovog dela Evrope

Generalni direktor JP „Srbijagas“ Dušan Bajatović razgovarao je danas u Nišu sa ekonomskim atašeima i predstavnicima ambasada zemalja članica EU, koje je predvodila direktorka Odeljenja za evropske integracije i ekonomiju u Delegaciji EU u Srbiji Andrea Hohuber.

Teme razgovora bile su gasne interkonekcije, budućnost snabdevanja prirodnim gasom  ovog dela Evroope, kao i strateški projekti koje Srbija preduzima u cilju obezbeđenja sigurnosti snabdevanja prirodnim gasom.

Ekonomski atašei i predstavnici EU imali su danas priliku da obiđu merno regulacionu stanicu Trupale, najvažniji gasni objekat na novom interkonektoru između Srbije i Bugarske, kako bi se bolje upoznali sa strateškim planovima Srbijagasa za snabdevanje regionalnog tržišta, kao i mogućnostima EU podrške njihovoj realizaciji.

Nakon obilaska stanice u Trupalama, generalni direktor Srbijagasa Dušan Bajatović  održao je prezentaciju predstavnicima EU o tržištu gasa Republike Srbije, novim projektima gasne infrastrukture i regionalnom povezivanju, kao i o izazovima snabdevanja prirodnim gasom čitavog regiona.

Posebno se osvrnuvši na nove gasne interkonkecije, direktor je istakao projekte prema Severnoj Makedoniji, Rumuniji i Republici Srpskoj, kao i razvoj novih gasnih skladišta u Itebeju, Česteregu i Tilvi.

Niš, 29.02.2024. godine                                                           Služba za odnose s javnošću i marketing

Ostale vesti
2024-02-29T20:39:58+01:00
Go to Top