ĆIRILICA / LATINICA / ENGLESKI / RUSKI

Nezavisni revizor pozitivno ocenio redovne godišnje finansijske izveštaje JP „Srbijagas“ za 2023.

U Novom Sadu je 26. marta održana sednica Nadzornog odbora Javnog preduzeća „Srbijagas“, kojoj je predsedavao predsednik NO prof. dr Muamer Redžović. U prisustvu članova Nadzornog odbora i članova poslovodstva, usvojeno je nekoliko izveštaja i odluka, značajnih za poslovanje preduzeća, a poštujući zakonske rokove za njihovo usvajanje.

Nadzorni odbor usvojio je danas Izveštaj o poslovanju JP „Srbijagas“ u periodu 01.01-31.12.2023. godine, u kojem su još jednom potvrđeni pozitivni rezultati u gotovo svim segmentima poslovanja, od sigurnosti snabdevanja tržišta Republike Srbije prirodnim gasom, preko realizacije strateških investicionih projekata, visokog stepena naplate tekućih dospelih potraživanja, pa do ostvarenja poslovne i neto dobiti.

Na sednici je, zatim, usvojen Izveštaj nezavisnog revizora o izvršenoj reviziji finansijskih izveštaja Srbijagasa za 2023. godinu, u kojem je, uz pozitivnu ocenu istih, rečeno da ti izveštaji prikazuju istinito i objektivno, po svim materijalno značajnim pitanjima, finansijsku poziciju kompanije na dan 31.12.2023. godine, kao i rezultate poslovanja, promene na kapitalu i tokove gotovine za godinu koja se završava na taj dan, u skladu sa računovodstvenim propisima Republike Srbije.

Članovi Nadzornog odbora usvojili su, zatim, Finansijske izveštaje JP „Srbijagas“ za prošlu godinu nakon izvršene revizije nezavisnog revizora, kao i Izveštaj nezavisnog revizora o obavljenoj reviziji finansijskih izveštaja po delatnostima za prošlu godinu, koji je takođe pozitivan, a onda i Finansijske izveštaje po delatnostima nakon izvršene revizije nezavisnog revizora.

Novi Sad, 26. marta 2023. godine                                                         Služba za odnose s javnošću i marketing

Ostale vesti
2024-03-26T14:19:00+01:00
Go to Top