ĆIRILICA / LATINICA / ENGLESKI / RUSKI

Direktor Srbijagasa u razgovoru sa ministrom Nedimovićem i gradonačelnikom Vučevićem na Sajmu poljoprivrede u Novom Sadu

Generalni direktor Javnog preduzeća “Srbijagas” Dušan Bajatović pozdravio je danas na 86. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu delegaciju u kojoj su bili republički ministar poljoprivrede Branislav Nedimović, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević, direktor Novosadskog sajma Slobodan Cvetković, predstavnici ambasada nekoliko zemalja, pokrajinski i gradski funkcioneri i brojni mediji. Na štandu nacionalne gasne kompanije direktor je sa gostima, nakon svečanog otvaranja Poljoprivrednog sajma, razgovarao o snabdevanju i tržištu prirodnog gasa, pozitivnim poslovnim rezultatima, kao i o strateškim projektima u koje je uključen JP “Srbijagas”.
Pre toga, već tradicionalno u prisustvu brojnih zvanica, na svečan način otvoren je Sajam poljoprivrede, na kome ove godine svoje proizvode i usluge predstavlja 1.518 firmi, institucija i organizacija iz zemlje i inostranstva.
Otvarajući Sajam, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević rekao je da država koja ima snažnu poljoprivredu, zdravu zemlju i dobre domaćine, ne treba da brine za svoju budućnost. Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović ocenio je, obraćajući se prisutnima na otvaranju sajma, da “Srbija nema naftu, more, zlato, ali ima poljoprivredu i hranu”! Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević rekao je da je poljoprivreda najznačajnija razvojna poluga srpske ekonomije i istakao da su tome doprinele mere republičke i pokrajinske vlade. Posetioce i goste na otvaranju pozdravili su i pomoćnik ministra poljoprivrede Italije Franko Mancato i ambasador Tunisa Sejf Alah Redžep, budući da su ove dve zemlje ove godine “Zemlja partner” i “Zemlja prijatelj”.
Štand JP “Srbijagas”, koji su već prvog dana Sajma poljoprivrede posetili brojni gosti, poslovni partneri i svi oni koji su zainteresovani za priključenje na mrežu prirodnog gasa, nalazi se odmah na ulazu u Hali Master Novosadskog sajma. Moto, odnosno slogan pod kojim se ove godine predstavlja državna gasna kompanija je “Energija koja nas spaja”!

Novi Sad, 11. maj 2019. godine Služba za odnose s javnošću i marketing

Ostale vesti
2019-08-26T12:53:31+02:00
Go to Top