ĆIRILICA / LATINICA / ENGLESKI / RUSKI

Dušan Bajatović: Želimo da FK „Vojvodina“ postane fabrika rezultata i fudbalera!

U Novom Sadu je danas održana konferencija za novinare nove Uprave Fudbalskog kluba Vojvodina, na kojoj je generalni direktor Srbijagasa Dušan Bajatović, koji je od pre dva dana i generalni direktor tog kluba, istakao da je „Vojvodina“ na sednici Skupštine Fudbalskog kluba u petak, 21. juna, dobila novo rukovodstvo, kao i da je u prethodnih godinu i po dana mnogo uloženo u finansijski oporavak Kluba, tako da je finansijska konsolidacija na nivou od oko 80%. Veliki deo ukupno uloženih sredstava od oko 7 miliona evra, prikupljenih od sponzora, privrednika i delom od prodaje igrača, kako je naglasio Bajatović, potrošen je na stare dugove. Dolaskom nove uprave, finansijski manje opterećene, imaćemo novu organizaciju i veoma ambiciozne sportske ciljeve. Mi želimo da „Vojvodina“ postane fabrika rezultata i fabrika fudbalera, istakao je Dušan Bajatović, generalni direktor FK „Vojvodina“.
On je zahvalio ovom prilikom državi Srbiji i Gradu Novom Sadu koji su, takođe, pomogli finansijsku konsolidaciju Kluba i novinarima predočio planove u vezi sa izgradnjom novog stadiona FK „Vojvodina“.
-To je investicija na državnom nivou, vredna 25 miliona evra. Projektovanje novog stadiona „Karađorđe“ platiće Srbijagas, a prvi tenderi mogu da se očekuju krajem septembra i početkom oktobra ove godine. Biće to potpuno nov, savremen stadion na starom mestu, koji će se raditi po najboljim i najvišim evropskim i svetskim stadanrdima. Grad Novi Sad biće vlasnik ovog stadiona koji će imati 16.800 mesta, novi moderan travnati teren, parking prostor, garaže, prstenove bezbednosti kakve imaju najbolji stadioni u Evropi. Sve u svemu, jedan objekat na koji će Grad Novi Sad, Vojvodina i Srbija moći da budu ponosni, rekao je Bajatović.
Govoreći o drugim aktuelnim temama, on je izjavio i da su posle mnogo vremena rešeni imovinsko pravni problemi u vezi sa Sportskim centrom „Vujadin Boškov“ u Veterniku, te da će ovaj objekat uskoro biti uknjižen na Fudbalski klub „Vojvodina“.
-Nijedan klub u zemlji nema tako dobre uslove za treniranje kao što to ima „Vojvodina“. Kažu da u autoindustriji postoji „Sveto trojstvo“ u kojem su Mercedes, BMV i Audi. Kod nas u Srbiji postoji Zvezda, postoji Partizan, a fali im samo Vojvodina, da to „Trojstvo“ bude potpuno. Ja sam siguran da ćemo sa Nikolom Lazetićem, kao sportskim direktorom, koji je veliko fudbalsko i sportsko ime ne samo na našim prostorima, nego i šire, imati više srca i znanja i pojačati rezultate, istakao je direktor Srbijagasa.
Novinarima su se obratili i novi predsednik Kluba Vojislav Gajić, vlasnik kompanije „Aleksandar gradnja“, sportski direktor Nikola Lazetić i novi igrač Vojvodine, mladi Nemanja Vučić, koji na „Karađorđe“ dolazi iz Fudbalskog kluba „Zemun“. Novi šef stručnog štaba, kako je rečeno, biće predstavljen vrlo brzo, a Klub pregovara sa dva-tri ozbiljna trenera. Sa jednim od njih pregovori su pri kraju, rekao je Nikola Lazetić, dodajući da to mora da bude neko ko je jako odgovoran, ko će zajedno sa Upravom „juriti rezultat“ i jako voditi računa o talentima i budućnosti Kluba. Predsednik kluba Vojislav Gajić, koji na tu funkciju dolazi po treći put, kaže da je cilj kluba jedno od prva četiri mesta na tabeli i plasman u grupnu fazu Lige Evrope. Dobar deo dugova je rešen, za godinu dve biće rešeno sve, niko od poverilaca neće biti zaboravljen, tražimo samo strpljenje, jer je stabilizacija „Vojvodine“ potpuno izvesna, rekao je on.

Novi Sad, 23. juna 2019. godine Služba za odnose s javnošću i marketing

Ostale vesti
2019-08-29T09:45:55+02:00
Go to Top