ĆIRILICA / LATINICA / ENGLESKI / RUSKI

Direktor Bajatović u delegaciji Srbije na Gasnom forumu u Sankt Peterburgu

Na marginama 9. Međunarodnog gasnog foruma u Sankt Peterburgu održan je sastanak sa kompanijom „Gasprom Energoholding“, kojem je pored republičkog ministra rudarstva i energetike Aleksandra Antića i savetnika predsednika Republike Dragutina Matanovića, prisustvovao i generalni direktor JP „Srbijagas“ Dušan Bajatović.

Na sastanku je zajednički ocenjeno da se projekat Termoelektrane – toplane (TE – TO)  Pančevo, koji realizuje „Gasprom Energoholding“,  odvija planiranom dinamikom, što znači da će biti završen do 2020.godine, a proizvodnja električne i toplotne energije počeće u četvrtom kvartalu te godine.

Direktor „Gasprom energoholdinga“ Denis Fedorov istakao je da je ta kompanija  zainteresovana i za razvoj i realizaciju novih gasnih elektrana, kao i za projekte iz obnovljivih izvora energije (OIE), pre svega iz hidropotencijala i energije vetra.

Srpska delegacija učestvovala je na Plenarnoj sesiji Gasnog foruma u Sankt Peterburgu, pod nazivom „Strateški prioriteti međunarodne energetske saradnje“.

Ostale vesti
2019-10-13T10:43:18+02:00
Go to Top