ĆIRILICA / LATINICA / ENGLESKI / RUSKI

Srbijagas na Međunarodnom sajmu energetike u Beogradu

Javno preduzeće „Srbijagas“, ove godine pod sloganom „Energija koja nas spaja“, učestvuje na 15. Međunarodnom sajmu energetike, koji se od 2. do 4. oktobra održava u Hali 1 Beogradskog sajma.

Sajam je otvorio ministar rudarstva i energetike u Vladi Republike Srbije Aleksandar Antić, koji je tom prilikom istakao da energetski sektor Srbije, zajedno sa resorom životne sredine i pametnih tehnologija, predstavlja lokomotivu koja održivi razvoj stavlja u prvi plan. On je, takođe, naveo da su projekti Elektroprivrede Srbije, ali i nacionalne gasne kompanije Srbijagas, vodeći u sektoru energetike. Antić je ocenio da su oni od izuzetnog značaja za privredni razvoj i budućnost naše zemlje.

Ministar energetike je, nakon svečanog otvaranja Sajma, obišao izlagače i tom prilikom se, na štandu JP „Srbijagas“, zadržao u kraćem razgovoru sa predstavnicima naše kompanije. U ime menadžmenta, ministra je dočekao i sa njim razgovarao izvršni direktor za komercijalne poslove Dragan Vučur, kao i rukovodilac Službe za odnose s javnošću i marketing Vasilj Koprivica.

Srbijagas, projekti, prirodni gas kao „energent prednosti“ i mogućnosti za saradnju, teme su o kojima će u naredna tri dana moći da se razgovara sa našim stručnjacima.

Kao direktni ili indirektni učesnici, u izlagačkim ili konferencijskim programima  sajmova energetike, zaštite životne sredine i pametnih tehnologija, koji su danas otvoreni na Beogradskom sajmu, okupiće se predstavnici više od 100 domaćih i inostranih kompanija, institucija i organizacija iz dvadesetak zemalja. Međunarodni sajam energetike, inače, najveći je godišnji regionalni skup kompanija, korporacija, preduzeća, institucija i stručnjaka u sektorima električne energije, uglja, nafte i gasa, rudarstva, obnovljivih izvora energije i energetske efikasnosti.

Ostale vesti
2019-10-13T10:51:57+02:00
Go to Top