ĆIRILICA / LATINICA / ENGLESKI / RUSKI

Gasnu jednačinu u Evropi, a i u Srbiji, teško možete da rešite bez ruskog gasa

U Beogradu je danas održana sednica Saveta razvojnog centra Ruskog geografskog društva u Srbiji, kojoj je predsedavao predsednik tog saveta i generalni direktor JP „Srbijagas“ Dušan Bajatović.

Na sednici su razmotrene i analizirane sve aktivnosti Ruskog geografskog društva u 2017. i napravljen plan aktivnosti te organizacije za 2018. godinu.

Tom prilikom predsedniku Saveta razvojnog centra RGD u Srbiji Dušanu Bajatoviću uručena je gramata za njegov lični doprinos popularizaciji Ruskog geografskog društva u Republici Srbiji koju je potpisao predsednik Ruskog geografskog društva i ministar odbrane Ruske Federacije Sergej Šojgu.
Ovo priznanje direktoru Bajatoviću uručio je izvršni direktor RGD Artjom Manukjan.

Rusko geografsko društvo je neprofitna organizacija koja ima oko 20.000 članova u Rusiji i inostranstvu, čije regionalne kancelarije su dostupne u svim oblastima Ruske Federacije. Član Društva može postati isključivo osoba sa društveno priznatom reputacijom iz oblasti kulture, obrazovanja, nauke, biznisa ili politike.

Od 2009. godine Ruskim geografskim društvom predsedava Sergej Kužegedovič Šojgu, a formiran je i Savet pokrovitelja kojim predsedava predsednik Rusije Vladimir Putin.

Ostale vesti
2019-10-13T18:28:49+02:00
Go to Top