ĆIRILICA / LATINICA / ENGLESKI / RUSKI

Nadzorni odbor Srbijagasa pohvalio devetomesečne rezultate

Nadzorni odbor Javnog preduzeća „Srbijagas“ na današnjoj sednici održanoj u prostorijama kompanije u Novom Sadu, razmatrao je i usvojio nekoliko izveštaja i odluka u vezi sa poslovanjem, i to Periodične finansijske izveštaje za period 01.01-30.09.2019. i Izveštaj o realizaciji godišnjeg Programa poslovanja preduzeća od januara do septembra ove godine.
Javno preduzeće Srbijagas, kako je rečeno, poslovalo je u prvih devet meseci ove godine uz preduzimanje i nastavak sprovođenja svih planiranih aktivnosti, uvažavajući relevantne zakonske propise i akta, a u saradnji sa osnivačem, Vladom Republike Srbije i nadležnim ministarstvima.
U izveštajima koji su danas usvojeni navodi se da je nastavljen trend pozitivnog poslovanja kompanije i osnažena finansijska pozicija preduzeća, kao i da su sprovedene sve aktivnosti i mere u cilju obezbeđenja sigurnog i stabilnog snabdevanja tržišta prirodnim gasom u predstojećoj grejnoj sezoni.
Sednici Nadzornog odbora predsedavao je profesor doktor Muamer Redžović, koji je ovom prilikom istakao da su racionalnim i domaćinskim ponašanjem preduzeća, ostvareni dobri poslovni rezultati i istakao činjenicu da je preduzeće sa svim svojim kapacitetima u ovom periodu maksimalno angažovano na realizaciji investicionih projekata od strateškog značaja, pre svega na izgradnji gasovoda od bugarske do mađarske granice.
Sednici su, u ime poslovodstva kompanije, prisustovovali zamenica generalnog direktora Blaženka Mandić i izvršni direktori pojedinih funkcija.

Novi Sad, 30. oktobar 2019. godine Služba za odnose s javnošću i marketing

Ostale vesti
2019-11-05T21:32:30+01:00
Go to Top