ĆIRILICA / LATINICA / ENGLESKI / RUSKI

Nadzorni odbor JP „Srbijagas“ održao sednicu u Beogradu

U Beogradu je u sredu, 23. oktobra, održana sednica Nadzornog odbora Javnog preduzeća Srbijagas. Sednici, kojoj su prisustvovali svi članovi Nadzornog odbora, predsedavao je prof. dr Muamer Redžović, predsednik Nadzornog odbora, a u njenom radu učestvovali su i članovi poslovodstva, zamenica generalnog direktora Srbijagasa Blaženka Mandić i izvršni direktori pojedinih funkcija.
Nadzorni odbor je usvojio Izveštaj o poslovanju kompanije za period 01.01-30.06. 2019. godine, u kojem se konstatuje da je JP „Srbijagas“ u tom periodu ostvarilo pozitivan finansijski rezultat i neto dobit.
Na sednici NO istaknuto je da je JP „Srbijagas“ i u prvoj polovini 2019. godine sprovodilo politiku sigurnog snabdevanja potrošača prirodnim gasom i da je pozitivno kretanje i poboljšanje većine pokazatelja poslovanja, kao i smanjenje gubitaka u prvom polugodištu, ostvareno zahvaljujući poslovnim odlukama, preduzetim merama i aktivnostima sa ciljem racionalizacije troškova, poboljšanja efikasnosti naplate potraživanja i naročito aktivnosti i investicija u projekte od strateškog značaja za državu Srbiju.
Članovi Nadzornog odbora usvojili su na sednici, pored ostalog, i Odluku o pokriću gubitka iz ranijih godina, koji će delom biti pokriven i iz neraspoređene dobiti preduzeća, utvrđene sa stanjem na dan 31.12.2018. godine.

Beograd, 23. oktobra 2019. godine Služba za odnose s javnošću i marketing

Ostale vesti
2019-11-06T15:21:50+01:00
Go to Top