ĆIRILICA / LATINICA / ENGLESKI / RUSKI

Nadzorni odbor usvojio Predlog Programa poslovanja JP „Srbijagas“ za 2020.

U Novom Sadu je u ponedeljak, 02. decembra ove godine, održana sednica Nadzornog odbora Javnog preduzeća „Srbijagas“. Sednici je predsedavao prof. dr Muamer Redžović, predsednik NO, a prisustvovali su joj zamenica generalnog direktora Blaženka Mandić i članovi poslovodstva.
Članovi Nadzornog odbora su na ovoj sednici razmotrili i usvojili Predlog programa poslovanja JP „Srbijagas“ za 2020. godinu, koji je upućen Vladi Republike Srbije na saglasnost.
Ovaj važan poslovni dokument preduzeće je izradilo uz uvažavanje svih relevantnih zakonskih propisa, uredbi i smernica, eksternih i internih akata, kao i objektivnih i realnih okolnosti i potreba poslovanja, a u saradnji sa Osnivačem, Vladom Republike Srbije, i nadležnim ministarstvima.
Srbijagas će, kako je planirano, i u narednoj godini nastaviti pozitivan trend poslovanja, koji beleži već petu godinu za redom, a osim pozitivnog finansijskog rezultata i neto dobiti, preduzeće u 2020. godini planira da ostvari i veći fizički obim prometa prirodnog gasa, još bolju naplatu potraživanja, dalju racionalizaciju troškova, ali i značajna ulaganja u razvojne i investicione projekte.
Iduće godine, kako je rečeno na sednici Nadzornog odbora, očekuje se dalje usaglašavanje organizacije preduzeća u skladu sa evropskom regulativom, kao i sa Zakonom o energetici u pogledu razdvajanja delatnosti, kako bi organizaciona struktura pratila delatnosti koje su već računovodstveno razdvojene.
S tim u vezi, naglašeno je da je, imajući u vidu da „Srbijagas“ obavlja delatnost od opšteg interesa obezbeđujući stabilnost transportnog i distributivnog sistema i sigurnost snabdevanja prirodnim gasom na celoj teritoriji Republike Srbije, proces reorganizacije potrebno sprovesti na adekvatan način uz stvaranje realnih osnova za optimalno funkcionisanje i buduće poslovanje kako JP „Srbijagas“, tako i „Transportgas Srbija“ i „Distribucijagas Srbija“.

Novi Sad, 02. decembar 2019. godine                                                          Služba za odnose s javnošću i marketing

Ostale vesti
2020-01-20T12:15:59+01:00
Go to Top