ĆIRILICA / LATINICA / ENGLESKI / RUSKI

Nadzorni odbor Srbijagasa usvojio devetomesečni Izveštaj o poslovanju

Nadzorni odbor Javnog preduzeća „Srbijagas“ zasedao je danas, u utorak, 28. januara 2020. godine, u poslovnoj zgradi kompanije u Beogradu.
Sednici, kojoj su prisustovali svi članovi Nadzornog odbora, predsedavao je prof. dr Muamer Redžović, predsednik NO, a u njenom radu su učestovovali i predstavnici poslovodstva na čelu sa zamenicom generalnog direktora Blaženkom Mandić.

Radeći po unapred utvrđenom dnevnom redu, članovi Nadzornog odbora usvojili su, najpre, Izveštaj o poslovanju JP „Srbijagas“ za period 01.01-30.09.2019. godine, u kojem se kaže da je preduzeće, kao rezultat svih poslovnih aktivnosti, ostvarilo pozitivan finansijski rezultat u vidu poslovne i neto dobiti.

Pozitivnom trendu u prva tri kvartala, kako je u diskusiji istakao predsednik NO prof. dr Muamer Redžović, doprinele su poslovne odluke menadžmenta i Nadzornog odbora, donete u saradnji sa osnivačem, Vladom Republike Srbije, angažovanje svih zaposlenih, kao i maksimalne mere štednje i racionalizacije troškova u preduzeću i uloženi napori koji su za rezultat imali visok procenat naplate potraživanja. Napomenuto je da je kompanija, u pomenutom periodu, izmirivala svoje obaveze kako prema dobavljačima prirodnog gasa, tako i sve ostale tekuće obaveze, ali i to da su isti period obeležile intenzivirane investicione aktivnosti na strateškim projektima, kao jednom od najvažnijih elemenata daljeg razvoja ne samo JP „Srbijagas“, nego i države Srbije, i to pre svega na izgradnji nacionalnog transportnog gasovoda od bugarske do mađarske granice.

Članovi Nadzornog odbora usvojili su danas, u zakonskom roku, Izveštaj o realizaciji godišnjeg Programa poslovanja preduzeća od januara do decembra prošle godine, u kojem se konstatuje da je Srbijagas i u 2019. godini nastavilo politiku sigurnosti i kontinuiteta u snabdevanju potrošača prirodnim gasom, uz konstantne napore na poboljšanju svih rezultata poslovanja.

Na sednici Nadzornog odbora usvojeni su i Izveštaj Centralne popisne komisije o izvršenom popisu imovine i obaveza JP „Srbijagas“ sa stanjem na dan 31.12.2019. godine, kao i Izveštaj o radu interne revizije preduzeća, takođe za prošlu godinu.

Novi Sad, 28. januar 2020. godine                                                             Služba za odnose s javnošću i marketing

Ostale vesti
2020-01-28T17:36:58+01:00
Go to Top