ĆIRILICA / LATINICA / ENGLESKI / RUSKI

Srbijagas ustupio prostor svoje zgrade na korišćenje Posebnom odeljenju Višeg suda i Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu

Generalni direktor Srbijagasa Dušan Bajatović prisustvovao je danas, zajedno sa gradonačelnikom Novog Sada Milošem Vučevićem i državnim sekretarom Ministarstva pravde Radomirom Ilićem, zvaničnom otvaranju novih prostorija Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije pri Višem sudu i Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu. Javno preduzeće „Srbijagas“ ustupilo je na korišćenje Antikoruptivnim odeljenjima, prostor svoje nove poslovne zgrade na uglu Bulevara oslobođenja i ulice Dimitrija Avramovića, a u cilju stvaranja boljih uslova državnih organa. Direktor Bajatović je, obraćajući se novinarima nakon obilaska nove zgrade Tužilaštva, izjavio da je Srbijagas vlasnik ovog prostora, koji je deo, aneks, nove poslovne zgrade kompanije na Bulevaru oslobođenja br. 69 i da je ceo ovaj projekat urađen u cilju efikasnog rada sudstva koji očekuju i građani i država.

-Mi smo, u dogovoru sa državnim organima, ovim projektom, na dobroj lokaciji, na izvestan način napravili dobru priču za sve. Ovaj prostor Specijalnog tužilaštva, kao što ste i sami mogli da se uverite, zaista je renoviran i završen na jednom visokom, evropskom nivou. Srbijagas je ovo ustupio na korišćenje Sudu i Tužilaštvu, ali pošto smo mi kompanija u 100-procentnom državnom vlasništvu, uskoro će biti doneta odluka, da ceo ovaj prostor, sa svim potrebnim sadržajima, bude prenet Republici Srbiji za potrebe pravosudnih organa, istakao je ovom prilikom Dušan Bajatović i naglasio da će pored zgrade Tužilaštva i Srbijagasa na Bulevaru biti i zgrade Bezbednosno informativne agencije i Ministarstva unutrašnjih poslova i da će sve zajedno činiti „Kvart pravde“ u Novom Sadu, obeležen zastavama Republike Srbije i u službi njenih građana.

Direktor Srbijagasa je ovom prilikom rekao i to da je, u skladu sa razdvajanjem energetskih delatnosti, nacionalna gasna kompoanija već odvojila delatnost „Transporta gasa“ u preduzeće koje se nalazi na Bulevaru oslobođenja br. 5 u Novom Sadu i da predstoji prelazak dela zaposlenih na novu adresu na Bulevaru oslobođenja br. 69, kao i da će deo kompanije ostati u sadašnjem prostoru u Poslovnom centru NIS-Gaspromnjefta.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević čestitao je Tužilaštvu i Posebnim odeljenjima za suzbijanje korupcije na novom savremeno uređenom prostoru, kakav, kako je istakao, imaju njihove kolege u evropskim zemljama, napominjući da država na ovaj način pokazuje da se borba protiv korupcije vodi svakodnevno, sistemski i na zakonski i ustavom definisan način.

Novinarima su se obratili i predsednik Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Borivoj Pap, državni sekretar Radomir Ilić i rukovodilac Posebnog odeljenja Vidak Daković, a prisutan je bio i predsednik Višeg suda Miroslav Alimpić. Predstavnici Srbijagasa, Grada Novog Sada, Ministarstva pravde, Tužilaštva i Suda, sa novinarima su obišli šalter salu, sudnice, kancelarije za istragu i pritvorsku jedinicu.

Novi Sad, 05.02.2020. godine                                                                                      Služba za odnose s javnošću i marketing

Ostale vesti
2020-02-05T16:09:07+01:00
Go to Top