ĆIRILICA / LATINICA / ENGLESKI / RUSKI

Izgradnja interkonektora i osnažena finansijska pozicija JP „Srbijagas“ obeležili 2019, rečeno na sednici Nadzornog odbora!

Poslovanje Javnog preduzeća „Srbijagas“ u 2019. godini obeležilo je pozitivno kretanje i poboljšanje većine poslovnih pokazatelja. Kompanija je u prošloj godini ostvarila veći fizički obim transportovanog i distribuiranog prirodnog gasa i kao rezultat toga-pozitivan finansijski rezultat, tj. poslovni dobitak i neto dobit. Stepen naplate tekućih dospelih potraživanja u 2019. godini iznosio je 92%, a u istom periodu značajno je povećana naplata potraživanja iz ranijih godina. Iako je nabavna cena uvoznog prirodnog gasa imala blagu tendenciju rasta, u izveštajnom periodu nije vršena promena regulisanih prodajnih cena. Ovo je rezime Redovnih finansijskih izveštaja i konačnog Izveštaja o realizaciji godišnjeg Programa poslovanja za period 01.01-31.12.2019. godine, koje je na današnjoj sednici u Novom Sadu, usvojio Nadzorni odbor Javnog preduzeća „Srbijagas“. Sednici je predsedavao prof. dr Muamer Redžović, predsednik NO, a u njenom radu su, pored članova NO, učestvovali i članovi poslovodstva, zamenica generalnog direktora Blaženka Mandić i izvršni direktori za finansije i komercijalne poslove.

-Iza nas je jedna uspešna, a ujedno i teška godina, godina velikih strateških odluka i ogromnog rada. Zahvaljujući racionalizaciji rashoda i povećanju prihoda, uspeli smo da ostvarimo izuztno dobar rezultat, rekao je osvrćući se na rezultatu u 2019, predsednik Nadzornog odbora prof. dr Muamer Redžović.

-Izgradnja magistralnog gasovoda na teritoriji Republike Srbije od granice sa Bugarskom do granice sa Mađarskom i drugim susednim zemljama, obeležila je 2019. godinu, uz maksimalno angažovanje svih resursa JP „Srbijagas“. Imajući u vidu izraženu dinamiku aktivnosti i brzinu realizacije ovog projekta, polaganje cevi duž gasovoda u našoj zemlji završeno je u rekordnom roku, čime je stvorena osnova za ostvarenje svih pozitivnih efekata koji se očekuju od ovog projekta za privredu Republike Srbije u celini, istaknuto je na sednici Nadzornog odbora.

Članovi Nadzornog odbora upoznati su sa konstantnim naporima menadžmenta i svih zaposlenih Srbijagasa, u pogledu racionalizacije troškova poslovanja, poboljšanja efikasnosti naplate potraživanja i realizacije velikih investicionih projekata od strateške važnosti. Kako je rečeno, u 2019. godini značajno je osnažena finansijska pozicija preduzeća, a celokupno poslovanje JP „Srbijagas“ odredile su poslovne odluke, strategije i aktivnosti, definisane i utvrđene u kontinuiranoj saradnji sa nadležnim ministarstvima i svim relevantnim institucijama.

Novi Sad, 20.02.2020. godine                                    Služba za odnose s javnošću i marketing

Ostale vesti
2020-02-20T12:52:37+01:00
Go to Top