ĆIRILICA / LATINICA / ENGLESKI / RUSKI

Nadzorni odbor Srbijagasa usvojio izveštaje nezavisnog revizora

Na sednici Nadzornog odbora JP „Srbijagas“, koja je održana danas u četvrtak, 11. juna u Novom Sadu, u zakonom utvrđenim rokovima usvojen je Izveštaj nezavisnog revizora o izvršenoj reviziji finansijskih izveštaja preduzeća za period 01.01-31.12.2019.

Na sednici, kojoj je predsedavao prof. dr Muamer Redžović, predsednik Nadzornog odbora, istaknuto je pozitivno mišljenje nezavisnog revizora i činjenica da finansijski izveštaji JP „Srbijagas“ prikazuju istinito i objektivno, po svim materijalno značajnim pitanjima, finansijsku poziciju preduzeća na dan 31.12.2019, kao i rezultate poslovanja, promene na kapitalu i tokove gotovine za prošlu godinu, u skladu sa računovodstvenim propisima Republike Srbije. Nadzorni odbor usvojio je Redovne godišnje finansijske izveštaje JP „Srbijagas“ za 2019. godinu nakon izvršene revizije, koji će zajedno sa Izveštajem nezavisnog revizora i Izveštajem o poslovanju preduzeća u 2019. godini biti dostavljeni osnivaču, Vladi Republike Srbije. Na današnjoj sednici usvojeni su i revizorski izveštaji nezavisnog revizora o obavljenoj reviziji finansijskih izveštaja po delatnostima JP „Srbijagas“ za 2019. godinu, kao i finansijski izveštaji po delatnostima za prošlu godinu nakon izvršene revizije.

Članovi Nadzornog odbora doneli su danas i Program o izmenama i dopunama programa poslovanja JP „Srbijagas“ za 2020. godinu, koji će putem Ministarstva rudarstva i energetike, biti dostavljen Vladi Republike Srbije radi davanja saglasnosti. Prilikom izrade ovog, drugog, Rebalansa uvažene su promene koje proizilaze iz novih poslovnih potreba i kretanja početkom 2020. godine, naročito u smislu izmena fizičkog obima poslovanja, cena prirodnog gasa, planskog kursa valuta i efekata na prihode i troškove poslovanja, kao i plana investicionih ulaganja.

Nadzorni odbor odobrio je danas i prodaju 39 rashodovanih  vozila JP „Srbijagas“, na predlog nadležne komisije, koja je uzela u obzir godinu proizvodnje, pređeni put i opšte stanje vozila, i to putem javnog nadmetanja-licitacije koja će se obaviti u Novom Sadu i u Beogradu.

Sednici su, pored članova Nadzornog odbora, prisustvovali i članovi poslovodstva, zamenica generalnog direktora Blaženka Mandić i izvršni direktori Srbijagasa.

Novi Sad, 11. jun 2020. godine                               Služba za odnose s javnošću i marketing

Ostale vesti
2020-06-17T12:03:39+02:00
Go to Top