ĆIRILICA / LATINICA / ENGLESKI / RUSKI

Direktor Srbijagasa prisustvovao početku radova na izgradnji distributivnog gasovoda u Kraljevu

U Kraljevu su danas, na pravcu prema Ribnici i Ratini, počeli radovi na izgradnji čeličnog distributivnog gasovoda srednjeg pritiska, koji će ovom gradu i naseljenim mestima na teritoriji Kraljeva, omogućiti mnogo bolju infrastrukturnu opremljenost i korišćenje prirodnog gasa u domaćinstvima i industrijskim pogonima. Zvaničnom početku radova prisustvovali su generalni direktor JP „Srbijagas“ Dušan Bajatović, gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić, direktor Javnog preduzeća za uređivanje građevinskog zemljišta Kraljevo Aleksandar Nestorović i direktor preduzeća „Millennium team“ Stojan Vujko.

-Srbijagas je mnogo uradio na gasifikaciji Srbije. Gas je ne samo najkomforniji i ekonomski najpovoljniji energent, gas je i ekološko gorivo. Grejanje na gas i veća potrošnja tog energenta u industriji smanjiće zagađenja i povećati kvalitet života građana u svakom smislu. Danas u Kraljevu počinju radovi na izgradnji 17 kilometara duge distributivne čelične gasovodne mreže srednjeg pritiska i oko 650 kilometara polietilenskog gasovoda niskog pritiska. Za priključenje, u prvoj fazi, oko 2.000 domaćinstava u Kraljevu i okolini, biće izgrađeno i 14 merno regulacionih stanica, a ukupna vrednost investicije je 25 miliona evra, rekao je ovom prilikom generalni direktor Srbijagasa Dušan Bajatović.

Investitor ovog kapitalnog projekta je JP „Srbijagas“, izvođač radova i strateški partner Grada u ovom poslu je preduzeće „Millennium team“ , a rok za završetak radova je tri godine. Po njihovom okončanju, stvoriće se mogućnost za priključak oko 20.000 potrošača na novu mrežu. Inače, kako je ovom prilikom istakao generalni direktor Srbijagasa, sa ovim projektom u Kraljevu i sa drugim gradovima koji će biti završeni tokom naredne dve-tri godine, a pre svega sa Beogradom, stvoriće se uslovi da se ostvari između 300 i 500 hiljada novih priključaka.

-Našli smo rešenje kako da priključak približimo potrošaču. Napravićemo univerzalnu cenu za celu Srbiju. To znači 780 evra, gde god da živite i to na 36 rata bez kamate. Račun će biti u dva dela, posebno potrošnja gasa, a drugi deo računa će biti rata za priključak. Imaćemo partnere za unutrašnju gasnu instalaciju, napravićemo jednu vrstu tendera i gledaćemo da to budu dobre kompanije koje će sniziti cenu unutrašnjih priključaka, ne samo projektovanja, već i izrade, što će biti stimulativno za te kompanije i više nego dobro i pristupačno za sve one koji žele da se priključe na mrežu, pojasnio je direktor Bajatović.

Kraljevo, 15.06.2020. godine                                          Služba za odnose s javnošću i marketing

Ostale vesti
2020-06-15T11:37:14+02:00
Go to Top